RID Academie

Sinds 1989 is het RID (Regionaal Instituut voor Dyslexie) specialist in onderzoek naar en behandeling van dyslexie.Vanuit de expertise die het RID heeft op het gebied van dyslexie en dyscalculie is in 2015 de RID Academie opgezet met een professionaliseringsaanbod voor leerkrachten, intern begeleiders, lees- en rekenspecialisten. De verbinding tussen de wetenschap en onderwijspraktijk op het gebied van dyslexie en dyscalculie staat hierbij centraal. De laatste wetenschappelijke inzichten zijn vertaald naar praktische handvatten voor in de klas. De RID Academie heeft als doel scholen en professionals te versterken in de kwaliteit van het lees-, spelling- en rekenonderwijs en de beste begeleiding te bieden aan leerlingen met (ernstige) reken-, lees- en spellingproblemen, dyslexie en dyscalculie. Dit doen we door middel van inspiratieworkshops, cursussen én adviestrajecten op maat gemaakt voor u als professional of school. Wilt u nu alvast weten hoe dyslexie- of dyscalculiedeskundig uw school is? Vul dan onze dyslexie- of dyscalculiescan in.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het fundament van kwalitatief goed onderwijs en beleid op het terrein van dyslexie en dyscalculie versterkt kan worden met methoden, middelen en vaardigheden die al aanwezig zijn op school, aangevuld met de kennis van de RID Academie.”

Ons aanbod

Wij werken met experts die vanuit één van onze 13 hoofdvestigingen inzetbaar zijn door het hele land. Onze experts zijn wetenschappelijk opgeleid, werken al langere tijd bij het RID en hebben daarnaast ervaring met het onderwijs. Zij weten hoe ze wetenschappelijke kennis kunnen vertalen naar praktische handvatten voor u als professional in de praktijk. Zij komen graag vrijblijvend bij u langs voor een adviesgesprek. Of wilt u weten wat wij nog meer voor u of uw school kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.