Feedback
x

Feedback

Reken maar!
Wat zijn de pijlers van goed rekenonderwijs? En hoe neem je het rekenonderwijs jouw school onder de loep? Wij gaan in op de geschiedenis van het rekenonderwijs om inzicht te krijgen in de opbouw van de rekenmethode en en de cursus gaat in op de rekenkundige ontwikkeling van kinderen. Aan de hand van de eigen rekenmethode leren we om te herkennen hoe een leerlijn is opgebouwd in hoofdfasen.

Over deze cursus
Data en locaties
Kosten
Aanmelden

Praktische informatie

Duur

4 uur per cursus.

Locatie

Teams: in overleg met het team.

Individueel: volgt

Kosten

Teams: 800 euro per deelcursus.

Individueel: € 90,- per persoon per cursus.

Naar het cursusoverzicht

Wat zijn de pijlers van goed rekenonderwijs? En hoe neem je het rekenonderwijs jouw school onder de loep? Wij gaan in op de geschiedenis van het rekenonderwijs om inzicht te krijgen in de opbouw van de rekenmethode en en de cursus gaat in op de rekenkundige ontwikkeling van kinderen. Aan de hand van de eigen rekenmethode leren we om te herkennen hoe een leerlijn is opgebouwd in hoofdfasen. Dit hoofdfasenmodel (uit het protocol Ernstige RekenWiskundeproblemen en Dyscalculie) gebruiken we om meer grip te krijgen op de leerlijnen in de eigen rekenmethode en om beter aan te kunnen sluiten bij de ontwikkeling van de kinderen uit jouw groep. Tenslotte bekijken we allerlei materialen die u bij het rekenen kunt gebruiken. Hierbij gaat het ook met name om het zinvol en doelgericht leren inzetten van deze materialen, binnen de verschillende hoofdfasen.

Deze cursus:

  • duurt 4 uur (studiebelasting: 4 uur)
  • deze cursus is ter validatie aangeboden bij het Register Leraar
  • bevat een certificaat dat wordt afgegeven na het volgen van de cursus
  • biedt studiemateriaal dat is inbegrepen. De presentatie is ook achteraf beschikbaar voor de cursist.

 

Data en (externe) locatie nader te bepalen in overleg met het team.

Individueel

Data en locaties

Informatie over data en locaties volgt binnenkort.

Belangrijke informatie per cursus:

  • Minimaal 10 aanmeldingen nodig voor definitieve doorgang en maximaal 20 aanmeldingen per cursus (indien meer aanmeldingen dan mogelijk een extra bijeenkomst).
  • De RID Academie is CRKBO-gecertificeerd.
  • Accreditatie: deelname aan een van deze cursussen zal worden beloond met 4 RU (registeruren). Er wordt een certificaat afgegeven na deelname.

 

 

In company

De teamprijs is 800 euro* per deelcursus, op basis van maximaal 20 personen.

Individueel

  • € 90,- per persoon per cursus, te betalen per factuur. De inschrijving is definitief na betaling. Er wordt geen BTW in rekening gebracht.
  • Let op: er zijn minimaal 10 aanmeldingen nodig voor definitieve doorgang en maximaal 20 aanmeldingen per cursus (indien meer aanmeldingen dan mogelijk een extra bijeenkomst).

* Prijswijzigingen voorbehouden

Aanmelden
Lees verder

Ervaringen

"Trots ben ik elke keer weer als ik zie hoe hard een kind gegroeid is tijdens de behandeling bij het RID."

In de 20 jaar dat ik werkzaam ben als behandelaar heb ik vele kinderen zien komen en gaan. Van heel jong tot 'al' op de middelbare school, van vriendjes ...

Lees het verhaal van Ellen

Wat is nu een effectieve manier om feedback te geven tijdens het oefenen?

Als ouder wil je je kind met dyslexie graag helpen, maar dat is niet altijd even makkelijk als je kind steeds dezelfde fouten maakt ...

Lees de tips van Francijn

Hoe verloopt de diagnose van dyslexie?

Lauren heeft moeite om mee te komen met het leesniveau van haar klas, ondanks extra bijlessen. Er is een vermoeden van dyslexie.

Bekijk de video

Klokkijken? Daar wordt Ellemijn niet meer zenuwachtig van!

De moeite die Ellemijn had met rekenen werd steeds vaker duidelijk. Hoeveelheden achter de getallen inschatten lukte niet, de 11 en de 12 verwisselde zij continu ...

Lees het verhaal van Ellemijn

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie