Feedback
x

Wat weten we over de diagnostiek, behandeling en begeleiding van leerlingen die naast hun dyslexie ook gediagnosticeerd zijn met bijvoorbeeld ADHD, autismespectrumproblematiek, een hoge of juist lage intelligentie of NT2-problematiek? Een wetenschappelijke cursus, met een vertaalslag naar praktische handreikingen voor in de klas.

Over deze cursus
Data en locaties
Kosten
Aanmelden

Praktische informatie

Duur

4 uur

Locatie

In overleg met het team.

Kosten

Teamprijs 1200 euro

 

Naar het cursusoverzicht

Als onderwijsprofessional weet je aan het einde van deze cursus wat comorbiditeit is en welke rol dit speelt in relatie met dyslexie. Je leert wat dit betekent voor het signaleren van mogelijke dyslexie, de diagnostiek en behandeling hiervan en wordt de link gelegd met de onderwijspraktijk.

Tijdens deze cursus gaan we in op de doelgroep kinderen met dyslexie en co-morbide problematiek. We gaan in op de relatie tussen dyslexie en bijkomende ADHD, autismespectrumproblematiek, hoogbegaafdheid en NT2 problematiek. Wat weten we over deze groep kinderen vanuit wetenschappelijk onderzoek? Is diagnostiek en behandeling van dyslexie mogelijk voor deze groep kinderen? Wanneer worden de lees- en spellingproblemen verklaart door de dyslexie en wanneer door de bijkomende problematiek? Vanuit casussen en een wetenschappelijk perspectief, maken we een vertaling naar praktische handvatten voor in de klas.

Deze cursus:

  • duurt 4 uur
  • is geaccrediteerd bij register leraar voor 4 RU
  • bevat een certificaat dat wordt afgegeven na het volgen van de cursus
  • biedt studiemateriaal dat is inbegrepen. De presentatie is ook achteraf beschikbaar voor de cursist.

 

 

 

 

 

Data en (externe) locatie nader te bepalen in overleg met het team.

In company

Teamprijs 1200 euro*, op basis van maximaal 20 personen.

* Prijswijzigingen voorbehouden

Aanmelden
Lees verder

Ervaringen

Klokkijken? Daar wordt Ellemijn niet meer zenuwachtig van!

De moeite die Ellemijn had met rekenen werd steeds vaker duidelijk. Hoeveelheden achter de getallen inschatten lukte niet, de 11 en de 12 verwisselde zij continu ...

Lees het verhaal van Ellemijn

Sophie: “Je hoeft je niet te schamen als je dyslexie hebt. En je moet ook niet onzeker zijn want iedereen is bijzonder op zijn of haar eigen manier.”

Sophie (13 jaar) is dit jaar gestart op de middelbare school op de Mavo van Scala Teteringen. Vorig jaar heeft ze haar behandeling bij het RID afgerond.

Lees het verhaal van Sophie

"Trots ben ik elke keer weer als ik zie hoe hard een kind gegroeid is tijdens de behandeling bij het RID."

In de 20 jaar dat ik werkzaam ben als behandelaar heb ik vele kinderen zien komen en gaan. Van heel jong tot 'al' op de middelbare school, van vriendjes ...

Lees het verhaal van Ellen

"Diëm hoeft niet altijd meer te gokken, maar weet steeds vaker hoe je iets moet schrijven. Dat maakt hem een stuk zelfverzekerder."

Sinds maart 2017 is Diëm, 9 jaar, in behandeling bij het RID. Zijn moeder vertelt over de voortgang van de behandeling.

Lees het verhaal van Diëm

Hoe verloopt de diagnose van dyslexie?

Lauren heeft moeite om mee te komen met het leesniveau van haar klas, ondanks extra bijlessen. Er is een vermoeden van dyslexie.

Bekijk de video

Wat is nu een effectieve manier om feedback te geven tijdens het oefenen?

Als ouder wil je je kind met dyslexie graag helpen, maar dat is niet altijd even makkelijk als je kind steeds dezelfde fouten maakt ...

Lees de tips van Francijn

Caitlyn is nu veel zelfverzekerder, ze had zichzelf wijsgemaakt dat ze dom was.

Vanaf het schooljaar 2017-2018 is Caitlyn begonnen aan haar dyslexiebehandeling bij het RID in Almere. Inmiddels zijn wij 8 maanden verder en merken wij echt verschil!

Lees de ervaring van Vanessa, moeder van Caitlyn

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie