In deze training komt aan bod welke doelen en voorwaarden een belangrijke rol spelen, maar ook ​hoe je risicofactoren signaleert, interventies hierop inzet en kunt zorgen voor een doorgaande lijn in het onderwijs.

Over deze cursus
Aanmelden

Praktische informatie
Duur: 2 uur
Kosten: All-in prijs op basis van maximaal 20 deelnemers: € 796,80
Wanneer er meerdere trainingen in één keer en/of bovenschools worden ingekocht, wordt er een passende overeenkomst gemaakt.
Doelgroep: onderwijsprofessionals uit het (speciaal) basisonderwijs, waaronder leerkrachten, intern begeleiders, remedial teachers, orthopedagogen en leesspecialisten.

Naar het cursusoverzicht

Kleuters leren vaak ‘mijn letter’ als eerste letter van de vele die nog zullen volgen. Hoe verloopt dat proces van leren lezen en spellen; eerst bij de kleuters en daarna in groep 3? Hoe zit het ook alweer met het fonologisch en fonemisch bewustzijn en wat kun je doen om de beginnende geletterdheid, waaronder het aanleren van de letter-klankkoppeling, bij jonge kinderen te stimuleren? Middels verschillende werkvormen leer je tijdens deze training hoe je op een effectieve wijze de leerlingen in groep 1, 2 en 3 kunt ondersteunen en ze een goede basis voor het voortgezet technisch lees- en spellingproces kunt geven. In deze training komt aan bod welke doelen en voorwaarden hierbij een rol spelen, maar ook ​hoe je risicofactoren signaleert, interventies hierop inzet en kunt zorgen voor een doorgaande lijn in het onderwijs.

 

Aanmelden
Lees verder

Ervaringen

"Trots ben ik elke keer weer als ik zie hoe hard een kind gegroeid is tijdens de behandeling bij het RID."

In de 20 jaar dat ik werkzaam ben als behandelaar heb ik vele kinderen zien komen en gaan. Van heel jong tot 'al' op de middelbare school, van vriendjes ...

Lees het verhaal van Ellen

Caitlyn is nu veel zelfverzekerder, ze had zichzelf wijsgemaakt dat ze dom was.

In het schooljaar 2017-2018 begon Caitlyn aan haar dyslexiebehandeling bij het RID in Almere. Toen zij 8 maanden verder waren merkten zij echt verschil!

Lees de ervaring van Vanessa, moeder van Caitlyn

Wat is nu een effectieve manier om feedback te geven tijdens het oefenen?

Als ouder wil je je kind met dyslexie graag helpen, maar dat is niet altijd even makkelijk als je kind steeds dezelfde fouten maakt ...

Lees de tips van Francijn

Sophie: “Je hoeft je niet te schamen als je dyslexie hebt. En je moet ook niet onzeker zijn want iedereen is bijzonder op zijn of haar eigen manier.”

Sophie (13 jaar) is dit jaar gestart op de middelbare school op de Mavo van Scala Teteringen. Vorig jaar heeft ze haar behandeling bij het RID afgerond.

Lees het verhaal van Sophie

Lysanne had vroeger veel moeite met lezen en spellen. Nu studeert ze aan de Technische Universiteit van Eindhoven

Als ze vroeger moest voorlezen voor de klas vond Lysanne dat super spannend en kon ze wel door de grond zakken. Ook in het dagelijkse leven kreeg Lysanne steeds meer last van de dyslexie. Maar dat is nu helemaal veranderd.

Bekijk de video van Lysanne

"Diëm hoefde niet altijd meer te gokken, maar wist steeds vaker hoe je iets moet schrijven. Dat maakte hem een stuk zelfverzekerder."

In maart 2017 was Diëm, 9 jaar, en in behandeling bij het RID. Zijn moeder vertelt over de voortgang van de behandeling.

Lees het verhaal van Diëm

Mik: "Maak er geen nadeel van, maar een voordeel."

Mik is bij het RID in behandeling voor dyslexie. Ze vertelt over haar behandelaar en wat ze van het huiswerk vindt.

Lees het verhaal van Mik

Hoe verloopt de diagnose van dyslexie?

Lauren heeft moeite om mee te komen met het leesniveau van haar klas, ondanks extra bijlessen. Er is een vermoeden van dyslexie.

Bekijk de video

Bart (15): Nu ik in 4 gymnasium zit, ben ik blij dat ik toen zoveel bij het RID heb geoefend

Bart (15) zit nu in het 4e jaar van de middelbare school. Gymnasium welteverstaan. Hij vertelt ons hoe zijn behandeltraject bij het RID daarbij geholpen heeft.

Lees hoe het nu gaat met Bart

Tegen alle ouders zou ik willen zeggen: "Zet door, oefen ’s morgens vroeg en weet dat het RID écht helpt!"

Dat Bart en ik dit interview hebben aangeboden (ideetje van Bart) is vooral om de kinderen en ouders die nu bezig zijn met de dyslexiebehandeling te laten weten dat je er later écht heel blij mee zal zijn dat je nu zo veel aan het oefenen bent.

Lees het verhaal van de moeder van Bart

“Mik heeft niet alleen zichzelf geholpen maar ook haar broertje”

De ouders van Mik vertellen hoe zij het behandelingstraject Dyslexie ervaren bij het RID

Lees het verhaal van de ouders van Mik

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie