Feedback
x

Leren lezen en spellen van A tot Z

Het voorkomen van ernstige lees- en spellingproblemen begint bij de kwaliteit van de lees- en spellinglessen. In deze cursus leer je volgens de laatste wetenschappelijke inzichten alles over het lees- en spellingproces bij kinderen en de lessen zo effectief mogelijk zijn en aansluiten bij de leerbehoeften van de leerlingen.

Over deze cursus
Data en locaties
Kosten
Aanmelden

Praktische informatie

Duur

4 uur

Locatie

In overleg met het team.

Kosten

Teamprijs 1200 euro (maximaal 20 personen).

Naar het cursusoverzicht

Een praktische cursus voor leerkrachten, intern begeleiders en leesspecialisten waarin de wetenschappelijke inzichten worden vertaald naar de klassenpraktijk. Een cursus die je aan het denken zet en kritisch leert kijken naar de eigen lees- en spellinglessen met als doel de lessen effectiever te maken en zo tegemoet te komen aan de leerbehoeftes van de leerlingen.

Deze cursus gaat inhoudelijk in op het technisch lees- en spellingproces van leerlingen van groep 1 t/m groep 8. Vanuit het protocol leesproblemen en dyslexie ook wel zorgniveau 1 genoemd. Wat is goed lees- en spellingonderwijs? Hoe zijn de leesmethodes in Nederland ontstaan en wat weten we uit wetenschappelijk onderzoek over effectief lees- en spellingonderwijs? Ben je in staat om los van de methode de leerlijnen van de leerlingen te volgen en daarop de instructie aan te sturen?

Na deze cursus is het mogelijk om een vervolgtraject aan te gaan, waarbij onze expert het team of een werkgroep vanuit het team op maat kan adviseren en begeleiden om de aangeleerde kennis en vaardigheden tijdens de cursus te borgen in de praktijk. Volledig naar wens en op maat.

Deze cursus:

  • is gevalideerd bij register leraar voor 4 RU
  • bevat een certificaat dat wordt afgegeven na het volgen van de cursus
  • biedt studiemateriaal dat is inbegrepen. De presentatie is ook achteraf beschikbaar voor de cursist.

 

Data en (externe) locatie nader te bepalen in overleg met het team.

In company

Teamprijs 1200 euro*, op basis van maximaal 20 personen.

Individueel

Individueel interesse? Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

*Prijswijzigingen voorbehouden

Aanmelden
Lees verder

Ervaringen

Wat is nu een effectieve manier om feedback te geven tijdens het oefenen?

Als ouder wil je je kind met dyslexie graag helpen, maar dat is niet altijd even makkelijk als je kind steeds dezelfde fouten maakt ...

Lees de tips van Francijn

Klokkijken? Daar wordt Ellemijn niet meer zenuwachtig van!

De moeite die Ellemijn had met rekenen werd steeds vaker duidelijk. Hoeveelheden achter de getallen inschatten lukte niet, de 11 en de 12 verwisselde zij continu ...

Lees het verhaal van Ellemijn

"Diëm hoeft niet altijd meer te gokken, maar weet steeds vaker hoe je iets moet schrijven. Dat maakt hem een stuk zelfverzekerder."

Sinds maart 2017 is Diëm, 9 jaar, in behandeling bij het RID. Zijn moeder vertelt over de voortgang van de behandeling.

Lees het verhaal van Diëm

"Trots ben ik elke keer weer als ik zie hoe hard een kind gegroeid is tijdens de behandeling bij het RID."

In de 20 jaar dat ik werkzaam ben als behandelaar heb ik vele kinderen zien komen en gaan. Van heel jong tot 'al' op de middelbare school, van vriendjes ...

Lees het verhaal van Ellen

Sophie: “Je hoeft je niet te schamen als je dyslexie hebt. En je moet ook niet onzeker zijn want iedereen is bijzonder op zijn of haar eigen manier.”

Sophie (13 jaar) is dit jaar gestart op de middelbare school op de Mavo van Scala Teteringen. Vorig jaar heeft ze haar behandeling bij het RID afgerond.

Lees het verhaal van Sophie

Caitlyn is nu veel zelfverzekerder, ze had zichzelf wijsgemaakt dat ze dom was.

Vanaf het schooljaar 2017-2018 is Caitlyn begonnen aan haar dyslexiebehandeling bij het RID in Almere. Inmiddels zijn wij 8 maanden verder en merken wij echt verschil!

Lees de ervaring van Vanessa, moeder van Caitlyn

Hoe verloopt de diagnose van dyslexie?

Lauren heeft moeite om mee te komen met het leesniveau van haar klas, ondanks extra bijlessen. Er is een vermoeden van dyslexie.

Bekijk de video

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie