Iedere leerkracht zal ermee te maken hebben: een leerling met dyslexie in de klas. Maar wat kunt u in praktische zin betekenen voor deze leerling? Welke aanpassingen en keuzes kunt u maken op het gebied van begeleiding bij het leren, mogelijke aanpassingen bij toetsen en in de communicatie richting ouders en het voortgezet onderwijs? Op al uw praktische vragen een antwoord.

Over deze cursus
Data en locaties
Kosten
Aanmelden

Praktische informatie

Duur

4 uur

Locatie en data

In overleg met het team

Kosten

Teamprijs 1200 euro, op basis van maximaal 20 personen.

Individueel: 90 euro per persoon.

Naar het cursusoverzicht

Een cursus voor alle professionals die willen weten hoe ze leerlingen met dyslexie het beste kunnen ondersteunen in de klas. Wat zijn de gevolgen zijn van dyslexie op het leren en het sociaal-emotioneel functioneren in de klas en hoe de deze kunnen worden beperkt door aanpassingen in de schoolsituatie en het ondersteunen van een leerling met dyslexie?

In deze cursus wordt qua inhoud dieper ingegaan op de gevolgen die dyslexie kan hebben op het gehele leren op school, maar ook op het welzijn van een leerling. Alle mogelijkheden voor ondersteuning en mogelijke aanpassingen worden op een rijtje gezet en we gaan samen na hoe je keuzes hierin maakt voor een leerling uit je groep. Denk hierbij aan aanpassingen tijdens een behandeling in de zorg, bij de zaakvakken, in compenserende middelen, bij Engels, het toetsen en het advies naar het voortgezet onderwijs. We werken toe naar een praktisch document waarin afspraken worden vastgelegd voor een leerling (dyslexiekaart), maar ook naar afspraken op schoolniveau.

Deze cursus:

  • duurt 4 uur (incl. studiebelasting)
  • is ter validatie aangeboden bij register leraar voor 4 RU
  • bevat een certificaat dat wordt afgegeven na het volgen van de cursus
  • biedt studiemateriaal dat is inbegrepen. De presentatie is ook achteraf beschikbaar voor de cursist.

 

 

Data en (externe) locatie nader te bepalen in overleg met het team.

Individueel

Data en locaties

Locatie: RID Den Bosch
Datum: dinsdag 23 januari 2018
Tijd: 15.30-18.00 uur

Belangrijke informatie per cursus:

  • Minimaal 10 aanmeldingen nodig voor definitieve doorgang en maximaal 20 aanmeldingen per cursus (indien meer aanmeldingen dan mogelijk een extra bijeenkomst).
  • De RID Academie is CRKBO-gecertificeerd.
  • Accreditatie: deelname aan een van deze cursussen zal worden beloond met 3 RU (registeruren). Er wordt een certificaat afgegeven na deelname.

 

 

 

 

 

 

In company

Teamprijs 1200 euro*, op basis van maximaal 20 personen.

Individueel

  • € 90,- per persoon per cursus, te betalen per factuur. De inschrijving is definitief na betaling. Er wordt geen BTW in rekening gebracht.
  • Let op: er zijn minimaal 10 aanmeldingen nodig voor definitieve doorgang en maximaal 20 aanmeldingen per cursus (indien meer aanmeldingen dan mogelijk een extra bijeenkomst).

* Prijswijzigingen voorbehouden

Aanmelden
Lees verder

Ervaringen

“Mik heeft niet alleen zichzelf geholpen maar ook haar broertje”

De ouders van Mik vertellen hoe zij het behandelingstraject Dyslexie ervaren bij het RID

Lees het verhaal van de ouders van Mik

"Diëm hoeft niet altijd meer te gokken, maar weet steeds vaker hoe je iets moet schrijven. Dat maakt hem een stuk zelfverzekerder."

Sinds maart 2017 is Diëm, 9 jaar, in behandeling bij het RID. Zijn moeder vertelt over de voortgang van de behandeling.

Lees het verhaal van Diëm

Caitlyn is nu veel zelfverzekerder, ze had zichzelf wijsgemaakt dat ze dom was.

Vanaf het schooljaar 2017-2018 is Caitlyn begonnen aan haar dyslexiebehandeling bij het RID in Almere. Inmiddels zijn wij 8 maanden verder en merken wij echt verschil!

Lees de ervaring van Vanessa, moeder van Caitlyn

Gemeenten beperken steeds vaker de toegang tot de gespecialiseerde behandeling van ontwikkelingsproblemen zoals ADHD en ernstige dyslexie ...

Lees verder

Sophie: “Je hoeft je niet te schamen als je dyslexie hebt. En je moet ook niet onzeker zijn want iedereen is bijzonder op zijn of haar eigen manier.”

Sophie (13 jaar) is dit jaar gestart op de middelbare school op de Mavo van Scala Teteringen. Vorig jaar heeft ze haar behandeling bij het RID afgerond.

Lees het verhaal van Sophie

Klokkijken? Daar wordt Ellemijn niet meer zenuwachtig van!

De moeite die Ellemijn had met rekenen werd steeds vaker duidelijk. Hoeveelheden achter de getallen inschatten lukte niet, de 11 en de 12 verwisselde zij continu ...

Lees het verhaal van Ellemijn

Wat is nu een effectieve manier om feedback te geven tijdens het oefenen?

Als ouder wil je je kind met dyslexie graag helpen, maar dat is niet altijd even makkelijk als je kind steeds dezelfde fouten maakt ...

Lees de tips van Francijn

Mik: "Maak er geen nadeel van, maar een voordeel."

Mik is bij het RID in behandeling voor dyslexie. Ze vertelt over haar behandelaar en wat ze van het huiswerk vindt.

Lees het verhaal van Mik

Hoe verloopt de diagnose van dyslexie?

Lauren heeft moeite om mee te komen met het leesniveau van haar klas, ondanks extra bijlessen. Er is een vermoeden van dyslexie.

Bekijk de video

"Trots ben ik elke keer weer als ik zie hoe hard een kind gegroeid is tijdens de behandeling bij het RID."

In de 20 jaar dat ik werkzaam ben als behandelaar heb ik vele kinderen zien komen en gaan. Van heel jong tot 'al' op de middelbare school, van vriendjes ...

Lees het verhaal van Ellen

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie