Samen sterk voor kwaliteit

23 juni 2017

Leerkrachten komen op 27 juni in actie. Ze vragen aandacht voor hun vak dat onder druk staat. Volle groepen, steeds meer (complexe) zorgleerlingen, veel administratie, weinig tijd en een hoge werkdruk. Zet gerust het woord ‘te’ voor al deze factoren. En dat alles tegen een volgens hen te lage vergoeding. Nu lijkt het misschien alsof leerkrachten alleen voor zichzelf en hun salaris opkomen, maar het is hen juist niet om zichzelf maar om de (toekomst van) kinderen te doen. Ze maken zich zorgen om de kwaliteit en toekomst van het onderwijs en daarmee om de toekomst van kinderen. Ze zijn bang voor een ontwikkeling waarin de kwaliteit van het onderwijs niet meer op orde is, terwijl alle kinderen recht hebben op goed onderwijs en goede leerkrachten om zo goed mogelijk voorbereid te worden op hun toekomst.

Goed onderwijs en sterke leerkrachten, daar staan wij volledig achter en daar willen wij aan bijdragen waar we kunnen. Daarom is vanuit onze expertise op het gebied van dyslexie en dyscalculie de RID Academie opgezet. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat het fundament van kwalitatief goed onderwijs en beleid op het terrein van dyslexie en dyscalculie versterkt kan worden met de kennis van de RID Academie gebaseerd op beleid, kennis en vaardigheden die al aanwezig zijn op school.

De RID Academie heeft als doel scholen en professionals te versterken in de kwaliteit van het lees-, spelling- en rekenonderwijs en de beste begeleiding te bieden aan leerlingen met (ernstige) reken-, lees- en spellingproblemen, dyslexie en dyscalculie. In onze cursussen, die zowel in teamverband als individueel gevolgd kunnen worden, vertalen we wetenschappelijke inzichten naar praktische handvatten voor in de klas. De cursussen zijn geschikt voor leerkrachten, intern begeleiders, lees- en rekenspecialisten.

De adviseurs van de RID Academie bespreken samen met leerkrachten welke cursus het meest geschikt is en stemmen dit af met onze experts die de cursus op school of op een andere locatie geven. Met het professionaliseringsaanbod van de RID Academie willen we bijdragen aan de kwaliteit van leerkrachten en daarmee aan de kwaliteit van het onderwijs. Samen sterk voor kwaliteit!

Lysanne Karlas-Slot, manager RID Academie.

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie