Tips om te blijven oefenen in de vakantie!

17 juni 2020

Het is vakantie! Voor kinderen is dit een heerlijke tijd om nieuwe avonturen te beleven en te genieten van het mooie weer. Even uit de routine van alledag. Dit betekent ook dat er niet meer wekelijks geoefend wordt bij RID. En dat moet ook zeker kunnen, want het is belangrijk om ook even rust te nemen na al dat harde werken. Toch kan het ook fijn zijn om een klein beetje te blijven oefenen in de vakantie, zodat je niet terugvalt en na de zomervakantie snel weer de draad kan oppakken als je weer aan de slag gaat met je behandelaar. RID komt daarom met een aantal leuke tips om te blijven oefenen tijdens de vakantie:

1 Lezen

Lezen is leuk en leerzaam! De vakantie is bij uitstek het perfecte moment om rustig de tijd te nemen om lekker te lezen. Elke dag 10 tot 15 minuutjes lezen is al voldoende om ervoor te zorgen dat het leesniveau niet achteruitgaat. Is jouw kind van nature niet zo’n lezer? Verzin er een leuk spel omheen. Zo hebben we bij RID de ‘Vakantie Leesbingo’ gemaakt. Als je 10 minuten hebt gelezen dan mag je een bingovakje inkleuren. En bij een volle kaart hoort natuurlijk een beloning!

2 Kruiswoordpuzzels

Op een speelse manier met woorden bezig zijn. Er zijn genoeg leuke puzzelboekjes voor kinderen te krijgen, bijvoorbeeld kruiswoordpuzzels of Zweedse puzzels. Neem een paar verschillende puzzelboekjes mee op vakantie en probeer zo nu en dan samen een puzzeltje te maken. Pas op, dit kan verslavend worden! Voor je het weet is het puzzelboek al uit!

3 Woordspelletjes

Verzin zelf leuke woordspelletjes. Maak bijvoorbeeld een woordslang, waarbij je telkens een woord opnoemt dat begint met de laatste letter van het vorige woord wat is gezegd. De woorden moeten een bepaald thema hebben, bijvoorbeeld ‘Dieren’ of ‘Vakantie’. Of bedenk vakantiewoorden waar een twee-teken klank in zit. Deze spelletjes zijn ook leuk om in de auto te spelen onderweg naar de vakantiebestemming.

4 RID’en op vakantie

Je hoeft echt niet iedere dag met RID bezig te zijn op vakantie hoor! Maar misschien zou je de flitskaartjes mee kunnen nemen om je flitsrecord op peil te houden, of maak op vakantie enkele werkbladen uit het werkboek. Ook leuk, speel het spel HEBBES.

Genoeg inspiratie om te oefenen deze zomer. Maar vergeet niet dat het ook vakantie is en dat je vooral even lekker moet kunnen uitrusten zodat je er na de zomer weer fris tegenaan kan.

Fijne zomervakantie!

 

 

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie