“Mik heeft niet alleen zichzelf geholpen, maar ook haar broertje”

Door oplettendheid van de juf van Mik zijn wij bij RID terechtgekomen. De juf van groep 3 van de basisschool had al een beetje twijfels en in groep 4 is Mik getest en zijn we doorverwezen naar RID. We zijn er heel blij mee, maar het is goed om te weten voor ouders dat het een intensief traject is. Het huiswerk vergt veel tijd en het consequent zijn met oefenen vraagt soms veel van je. Vooral nu het buiten zo’n lekker weer wordt! Dan wil Mik graag buitenspelen maar moet ik toch zeggen: ‘Eerst nog even RID’en!’ Maar over een heel jaar gezien kun je de keren dat we het oefenen hebben overgeslagen op 1 hand tellen denk ik. En maar goed ook, want je ziet dat de oefeningen succes hebben. Ik zie Mik zelf vooruitgaan, op school is ze vooruitgegaan, ze maakt haar toetsen beter en haar zelfvertrouwen is veel groter dan voorheen.

Thuis zitten we goed in het ritme en dan hoort RID er helemaal bij. Maar als we op vakantie zijn is het vaak lastig om een nieuw ritme te vinden. En een goede internetverbinding! Bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie. Van de 6 weken hebben we 4 weken zeker heel intensief getraind. Maar tijdens onze vakantie in Italië in de tent hebben we een weekje niet geoefend. Heel toevallig stonden we toen met onze tent naast een medewerker van RID en zij vertelde ons dat het ook best heel goed is om een weekje rust te hebben.

Mik haar kleine broertje van 6 vindt wereldreis ook helemaal leuk! Die gaat terug naar het begin van de reis en kan gewoon alle klanken al en leert zo woordjes! Dat is nog eens een mooie positieve bijkomstigheid. Mik heeft door naar RID te gaan niet alleen zichzelf geholpen, maar ook haar broertje!

 

Josta – Moeder van Mik

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie