Tegen alle ouders zou ik willen zeggen: “Zet door, oefen meteen in de ochtend en weet dat RID écht helpt”

“Iedere week met Bart naar RID gaan en daarnaast bijna iedere dag een half uur samen oefenen vond ik eerlijk gezegd best pittig. Bart en ik stonden ’s ochtends een half uur eerder op om meteen na het ontbijt te oefenen, voordat ik naar het werk ging en Bart naar school. Dat betekende dat we al om kwart voor 7 zaten te oefenen! Maar het is eigenlijk meteen mijn beste tip die ik ouders kan meegeven. Oefen meteen in de ochtend, voor school en het werk. Niemand is dan moe van een lange werkdag of komt laat thuis waardoor er nog gehaast even tijd gemaakt moet worden om te oefenen.

Als ik terugkijk op onze tijd bij RID denk ik vaak ‘Oh wat kostte het veel tijd en wat was het moeilijk om gemotiveerd te blijven’. Dat lukte uiteindelijk toch wel hoor, omdat we al tijdens de behandeling zagen dat het werkte. En nu, na 3 jaar gymnasium ben ik super trots. Op mijn zoon die zo heeft leren doorzetten, op Daniëlle de behandelaar, en ook wel op mezelf en mijn man. Het mooiste wat me overkwam was dat Bart verzuchtte, “Mam, ik ben je zo dankbaar dat je al die jaren met me hebt geoefend”.

Tegen alle ouders zou ik ook willen zeggen: ‘Zet door, oefen ’s morgens vroeg en weet dat RID echt helpt!’.

Dat Bart en ik dit interview hebben aangeboden (ideetje van Bart) is vooral om de kinderen en ouders die nu bezig zijn met een dyslexiebehandeling te laten weten dat je er later echt heel blij mee bent, dat je toentertijd zo consequent hebt geoefend. Ook al had je er niet altijd zin in!”

 

Lees hier ook het verhaal van Bart zelf

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie