Wijziging aanmeldprocedure dyslexiezorg Amsterdam

De aanmeldprocedure rondom de dyslexiezorg in Amsterdam verandert per 1 april 2019. Wij voelen ons als aanbieder van dyslexiezorg in de regio medeverantwoordelijk voor goede communicatie met de scholen waar wij mee samenwerken, zodat deze verandering soepel kan verlopen.

Het SWV Primair Onderwijs Amsterdam Diemen zal de functie van poortwachter gaan uitvoeren voor alle basisscholen in Amsterdam. Let op: Deze aanmeldprocedure geldt alleen voor kinderen die woonachtig zijn in de gemeente Amsterdam.

Dit betekent de nieuwe aanmeldprocedure voor scholen:

  • U meldt met ingang van 1 april 2019 niet meer rechtstreeks aan bij de zorgaanbieder, maar bij het SWV PO als Poortwachter.
  • U stuurt de schoolvragenlijst, oudervragenlijst en het toestemmingsformulier beveiligd (u gebruikt hiervoor ZIVVER) naar dyslexie@swvamsterdamdiemen.nl
  • Het SWV PO zal, als Poortwachter, uw aanvraag op hoofdlijnen toetsen. Wij gaan ervan uit dat u de vragenlijsten compleet invult.
  • U ontvangt uiterlijk vier tot zes werkweken na indiening van de vragenlijsten een eventueel akkoord van het SWV PO als Poortwachter op een dossier.
  • Als u een akkoord heeft ontvangen kunt u na overleg met ouder(s) de leerling direct aanmelden voor diagnostiek bij een door de gemeente gecontracteerde zorgaanbieder.

We vertrouwen erop dat deze nieuwe werkwijze zal bijdragen aan een goede en toegankelijke dyslexiezorg voor alle kinderen die daar recht op hebben.

Na 1 april kunt u dus niet meer rechtstreeks bij RID aanmelden. Het is onze ervaring uit regio’s die al langer met een poortwachter werken, dat het dan extra belangrijk wordt om aandacht te hebben voor een goed contact met scholen. Daarom bieden wij vrijblijvend en kosteloos advies en informatie rondom de dyslexiezorg. Wij zijn te allen tijde bereid om met u mee te denken en te adviseren over de juiste aanpak of een mogelijke, volgende stap. Dit kan telefonisch, per e-mail of op school.

Vragen?

Neem contact op met de adviseurs uit de regio Amsterdam via adviesamsterdam@rid.nl. 

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie