Maatregelen en overwegingen RID m.b.t. Covid-19

Veiligheid voor onze cliënten en behandelaars staat bij ons voorop, daarom volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Middels dit bericht informeren wij u over hoe het RID de komende tijd te werk gaat.

Algemene richtlijnen per 1 juni 2020:

Hoofdlocaties
Per 1 juni vinden er weer onderzoeken plaats op de hoofdlocaties. We blijven zoveel mogelijk op afstand online behandelen, maar ook behandelen op de hoofdlocatie is bespreekbaar.

Hierbij nemen wij een aantal maatregelen in acht:
– Voorafgaand aan de (diagnostiek)afspraak wordt er gecheckt of het kind én het gezin klachtenvrij is;
– We nemen de hygiënemaatregelen in acht;
– We houden zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.

Schoollocaties
Er wordt vanaf 1 juni alleen zorg geboden op (school)locaties wanneer scholen, ouders én behandelaars dit wensen. Online behandelen blijft een vaste behandelvorm.

Het moet voor collega’s vanzelfsprekend veilig voelen om op de (school)locatie te werken. Ook het reizen naar een locatie speelt hierbij een rol. Het algemene advies om zo weinig mogelijk met het OV te reizen en zoveel mogelijk op afstand te werken geldt nog steeds. Het gevoel van veiligheid is voor iedereen anders en dit respecteren wij.

Reizen
Het RID volgt het reisadvies van de Rijksoverheid wat betreft reizen naar oranje en rode gebieden. Wij vertrouwen erop dat onze cliënten ook dit advies volgen of 14 dagen in thuisquarantaine gaan na het afreizen naar gebieden met code ‘oranje’ of ‘rood’. 

Diagnostisch onderzoek
Voor diagnostisch onderzoek binnen de vergoede zorg gelden tijdelijk aangepaste toelatingscriteria.

Tot slot
U kunt natuurlijk ook altijd terecht bij onze Klantenservice. Zij zijn bereikbaar voor vragen of overleg via de telefoonnummers van de dichtstbijzijnde hoofdlocatie.

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie