Maatregelen en overwegingen RID m.b.t. Covid-19

Na de persconferentie van premier Rutte op 19 mei jl. waarbij is aangekondigd dat het kabinet de maatregelen rondom Covid-19 meer versoepelt willen wij u graag informeren over hoe het RID de komende maanden precies te werk gaat. Vanaf 1 juni is dat als volgt:

Algemene richtlijnen per 1 juni tot in ieder geval 1 september 2020:

Hoofdlocaties
Per 1 juni vinden er weer onderzoeken plaats op de hoofdlocaties. We blijven zoveel mogelijk op afstand online behandelen, maar ook behandelen op de hoofdlocatie is bespreekbaar.

Hierbij nemen wij een aantal maatregelen in acht:
– Voorafgaand aan de (diagnostiek)afspraak wordt er gecheckt of het kind én het gezin klachtenvrij is;
– We nemen de hygiënemaatregelen in acht;
– Ouders/verzorgers komen niet binnen op de hoofdlocatie. We zorgen gezamenlijk voor een overdrachtsmoment, maar we gaan niet in gesprek. De terugkoppeling geven we via telefoon, mail of mijn RID.

Schoollocaties
Er wordt vanaf 1 juni alleen zorg geboden op (school)locaties wanneer scholen, ouders én behandelaars dit wensen. Online behandelen blijft een vaste behandelvorm.

Het moet voor collega’s vanzelfsprekend veilig voelen om op de (school)locatie te werken. Ook het reizen naar een locatie speelt hierbij een rol. Het algemene advies om zo weinig mogelijk met het OV te reizen en zoveel mogelijk op afstand te werken geldt nog steeds. Het gevoel van veiligheid is voor iedereen anders en dit respecteren wij.

Tot slot
U kunt natuurlijk ook altijd terecht bij onze Klantenservice. Zij zijn bereikbaar voor vragen of overleg via de telefoonnummers van de dichtstbijzijnde hoofdlocatie.

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie