Binnenkort online: nieuw RID Academie aanbod onderwijsprofessionals

Hoe krijg ik leesgefrustreerde kinderen weer gemotiveerd tot lezen? Hoe voelt het eigenlijk om dyslectisch te zijn? hoe organiseer ik ondersteuningsniveau 2 en 3 binnen mijn groep? Een kleine greep uit de vragen die in de dagelijkse onderwijspraktijk leven.

De RID Academie ondersteunt scholen en professionals op deze en andere hulpvragen, door middel van het geven van workshops en cursussen. De aanpak is gericht op het aanleren van vaardigheden rondom de hulpvragen binnen het lees- en rekenonderwijs en de begeleiding van leerlingen met (ernstige) lees- en/ of rekenproblemen, dyslexie en dyscalculie.

Verandering en verbetering

Wij vinden het belangrijk dat onze cursussen ook waar nodig een verandering en verbetering aanbrengen in het onderwijs. We prikkelen de professionals met uitdagende opdrachten en sluiten aan op de hulpvraag van de cursist. We werken met situaties uit de eigen praktijk en daarom kan hetgeen dat is aangeleerd direct de volgende dag toegepast worden. We nemen voorafgaand aan de cursus altijd een intake af met de deelnemers, om de cursus zoveel mogelijk op maat in te kunnen steken en we merken dat deelnemers die aanpak waarderen.

Heb je een hulpvraag?

Heb je als onderwijsprofessional nu ook al een hulpvraag op het gebied van lezen, rekenen, dyslexie en/ of dyscalculie? Binnenkort staat ons vernieuwde aanbod op de website (www.rid.nl), maar nog leuker vinden we het als je contact opneemt met één van onze trainers, omdat zij graag met je meedenken in wat er nodig is en wat we op maat kunnen bieden om uiteindelijk toe te werken naar gelukkige lezers en rekenaars binnen jouw school.

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie