KlankKr8 voor groep 2: bundelen wij onze krachten?

Welke letters zijn er allemaal? Welke klanken horen erbij? En wat kan ik ermee? Voor kleuters is het ontdekken van letters en klanken een geweldig avontuur. Ieder kind wil het raadsel van de letters oplossen en zelf kunnen lezen. Lezen opent hun wereld.

Kinderen doorlopen hierbij hun eigen pad, in een eigen tempo. Als leerkracht stimuleer je ze met jouw expertise, persoonlijke aandacht en een effectieve aanpak. Maar hoe kan je het grootste effect bereiken? En hoe geef je kinderen gelijke kansen om uit te groeien tot vaardige lezers? Wist je bijvoorbeeld dat het aanbieden van één letter per week juist de zwakkere lezers benadeelt? En dat in groep 2 starten met het leren van letters belangrijke voordelen biedt?  Wetenschappelijk onderzoek geeft hiervoor waardevolle inzichten, maar deze worden in het onderwijs nog weinig toegepast. RID wil scholen hierbij helpen met een krachtig taaloffensief!

 

 

Voor dit offensief hebben wij de wetenschappelijke inzichten op het gebied van taal- en leesonderwijs én 40 jaar taalexpertise vertaald naar een vernieuwende aanpak voor alle leerlingen in groep 2: KlankKr8. Om alle scholen, leerkrachten en kinderen te laten profiteren van deze kennis, boden wij dit schooljaar 500 groepen 2 in Nederland tijdelijk de kans kosteloos mee te doen aan dit drie- of vierweekse startprogramma. Wij willen daarbij ook graag leren van de praktijkervaringen en feedback van leerkrachten, om zo KlankKr8 nóg krachtiger te maken.De 500 gratis startpakketten zijn inmiddels vergeven. Wil je ook graag nog meedoen? Dat kan voor een vriendelijk tarief. 

Bundelen wij onze krachten en doe je met je groep mee aan ons taaloffensief? Zo geven wij samen alle kinderen uit groep 2 gelijke kansen voor een vliegende start bij het vloeiend leren lezen. Wij vertellen je graag hoe en waarom wij dat precies doen op de website van Superkr8.

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie