Oproep: doe mee met de KlankKr8-effectstudie van het NRO voor kansrijke interventies

KlankKr8 is door het NRO uitgekozen als één van de kansrijke interventies voor het onderwijs. Eerder onderzoek op kleine schaal liet positieve resultaten zien. Om te onderzoeken of de positieve resultaten ook op grote schaal aan de orde zijn, werkt RID mee aan een effectstudie. Graag informeren wij je over de mogelijkheid om deel te nemen aan dit onderzoek.

Onderzoeksbureau Oberon, de Universiteit Twente en Universiteit Utrecht zijn als onafhankelijke onderzoekspartijen gevraagd het onderzoek uit te voeren. Dit zal plaatsvinden in het schooljaar 2023-2024.

Voor het onderzoek gebruikt de helft van de scholen KlankKr8 tijdens het onderzoek en de helft daarna. De insteek is om deelname aan het onderzoek zo makkelijk mogelijk te maken voor scholen. Deelnemende scholen krijgen gratis toegang tot KlankKr8 en het daaraan gekoppelde leerkrachtportaal en een tegemoetkoming in de kosten voor de deelname. De onderzoekers maken gebruik van bestaande gegevens (lvs en app), aangevuld met enkele testgegevens die de onderzoeker zelf verzamelt en een beknopte vragenlijst over het taalbeleid en de inzet van KlankKr8.

Over KlankKr8
KlankKr8 is de vernieuwende manier om letters te leren, gebaseerd op krachtige wetenschappelijke inzichten. Leerlingen vanaf groep 2 kunnen met KlankKr8 aan de slag om zo een stevige basis te vormen in het voorbereidend en aanvankelijk leesonderwijs. Het ontwikkelen van lettervloeiendheid staat hierbij centraal. -> Bekijk de uitgebreide informatie over KlankKr8.

Wil je deelnemen? Door deel te nemen krijg je de mogelijkheid om kosteloos te ervaren of KlankKr8 bij jouw school past en je levert tegelijk een bijdrage aan de kennisbasis in Nederland. Heeft jouw school interesse om deel te nemen aan dit onderzoek? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via e-mail

 


 

Meld je aan

Door deel te nemen krijg je de mogelijkheid om kosteloos te ervaren of KlankKr8 bij jouw school past en je levert tegelijk een bijdrage aan de kennisbasis in Nederland.

Heeft jouw school interesse om deel te nemen aan dit onderzoek? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via e-mail 

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie