Onze vernieuwde behandelmethode: CODE!

Vanaf 1 oktober gaat het IWAL, dat in juli 2018 al fuseerde met RID, verder onder de naam RID. Uit deze samengang is het vernieuwde behandelprogramma CODE voortgekomen, een samensmelting van het beste van beide methodes.

Wat is er precies veranderd?
De werkzame behandelingrediënten van beide methodes behouden we in CODE én er zijn nieuwe oefenvormen toegevoegd. Het grootste verschil is dat er nog meer digitale ondersteuning is voor de regels rondom het omzetten van klanken naar letters en andersom. De overgang voor kinderen die al in behandeling zijn, is verder geruisloos. Een van de nieuwe oefenvormen waar we bijzonder trots op zijn is ‘Tekstlezen’. Deze oefenvorm is toegevoegd, omdat uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ook deze effectief is. In ‘Tekstlezen’ leest het kind op de computer teksten die in een bepaald tempo verdwijnen. Sebastian Aravena en Patty Gerretsen, inhoudelijk verantwoordelijk voor het hele integratieproces: “Wij zijn ervan overtuigd dat we met deze oefenvorm een belangrijke transfer weten te maken, namelijk de voortuitgang die tijdens de behandeling is bereikt met het technisch lezen van losse woorden, over te dragen naar het lezen van betekenisvolle tekst.”

Hoe werkt het?
In CODE kun je digitaal oefenen vanaf iedere plek (thuis, op school en zelfs op vakantie). In CODE maken we gebruik van Mijn RID, een digitaal platform waarin u eenvoudig informatie en documenten kunt uitwisselen met de behandelaar en de leerkracht op school. Doordat CODE via internet werkt en er daarom geen software hoeft te worden geïnstalleerd kunt u thuis vanaf elk besturingssysteem werken.

Wij wensen alle kinderen veel oefenplezier en succes toe met CODE!

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie