WEBINAR – Letters leren: vragen uit de praktijk, antwoorden uit de wetenschap

Wanneer kun je het beste starten met het aanleren van letters? Is dat niet iets wat jonge kinderen thuis al leren? Welke volgorde is het meest effectief? Welk tempo? En start je met hoofdletters of kleine letters? Schrijfletters of blokletters? Wanneer beklijven de letters en klanken het best? Helpt het om letters te laten kleien? Hoe kan je omgaan met kinderen die spiegelen? En helpt het om met klankgebaren te werken? 

Deze én andere vragen worden in dit webinar speciaal voor leerkrachten, intern begeleiders en andere onderwijsprofessionals uit het basisonderwijs besproken door dr. Sebastián Aravena. Zijn antwoorden baseert hij op de talrijke wetenschappelijke onderzoeken die op dit gebied zijn uitgevoerd. Hij vertaalt de wetenschappelijke inzichten op heldere wijze naar concrete handvatten en praktische tips die je in de klas kunt inzetten. Heb jij zelf ook prangende vragen hierover? Aarzel dan niet om ze tijdens het webinar aan Sebastián te stellen. Tijdens het webinar wordt ook kort toegelicht hoe de besproken wetenschappelijke inzichten toegepast worden in de (ver)nieuwe(nde) KlankKr8-methode voor groep 2.

Kies een van de beschikbare data en meld je aan voor deze online bijeenkomst. Je ontvangt op de ochtend van het webinar per e-mail de inloggegevens voor het webinar. Heb je vragen? Stuur ons dan een bericht.

Over Sebastián

Sebastián Aravena studeerde ontwikkelingspsychologie met als specialisatie neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 2017 op onderzoek naar het leren van letter-klankkoppelingen en de relatie daarvan met leesvloeiendheid. Op dit moment is hij verbonden aan het Rudolf Berlin Center, een universitair expertisecentrum op het gebied van leerproblemen dat opereert op het grensvlak van wetenschap en praktijk. Hij geeft regelmatig les op verschillende universiteiten, pabo’s en is al meer dan tien jaar docent op het gebied van dyslexie binnen de landelijke schoolpsychologenopleiding.

Sebastián heeft zijn onderzoekswerk altijd gecombineerd met het werken in de praktijk. Sinds 1999 zet hij zich in voor kinderen met lees-, spelling- en rekenproblemen. Op dit moment werkt Sebastián als directeur Inhoud & Ontwikkeling bij RID Taal Rekenen en houdt hij zich vooral bezig met innovaties voor onderwijs en zorg.

Meld je aan voor het gratis online webinar op donderdag 10 maart!

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie