Robin

Naam: Robin Moonen

Leeftijd: 12 jaar

RID vestiging: Maastricht

Behandelaar: Nanja Pol

Behandeling: 15 februari 2011 tot en met 14 februari 2012

Begin februari 2011 kwam Robin bij RID Maastricht in behandeling. Ze wist de behandeling in een jaar af te ronden. Bij Robin had haar dyslexie vooral invloed op het lezen. En dat terwijl ze graag leest. Gelukkig heeft de behandeling geholpen: “Ik las al veel, maar ik lees nu veel vaker. Vooral series vind ik leuk om te lezen. Zoals Mzzl meiden, van schrijfster Marion van de Coolwijk”. Lees verder

Robin ging altijd met veel plezier naar Nanja Pol, haar behandelaar bij het RID. Op de computer werken vond ze het leukst. Haar minst favoriete onderdeel van de behandeling weet ze ook nog heel goed. “Onzinwoorden lezen deed ik minder graag. Dat kon ik niet.” Robin is blij dat ze de behandeling bij het RID heeft gedaan. “Ik heb er veel van geleerd. Eerder struikelde ik over de woorden en nu bijna nooit meer.”

Moeder Danny Moonen vond de behandeling bij het RID een flinke investering. “We reisden iedere dinsdag van Weert naar Maastricht”. Danny staat zelf voor de klas en heeft ook een aantal leerlingen met dyslexie. Bij haar op school komt wel een dyslexiebehandelaar. Dat is makkelijk en ouders kunnen daar voor kiezen. Maar wat ze doen in die behandeling wijkt soms wat te ver af van wat er op school wordt geleerd, vindt ze. “Ik vond het RID op internet en heb informatie opgevraagd. Het voelde meteen goed.” In de praktijk werd dat gevoel waargemaakt: “Het RID werkt zo duidelijk, met die klankgroepen. Dat sluit ook goed aan bij wat er op school gebeurt. En Robin heeft er zoveel baat bij gehad. Je wilt je kind alle kansen geven. Als ik zie wat ze heeft geleerd, ben ik blij dat we toch voor het RID hebben gekozen.”