kind op skateboard op de weg

Ons verhaal

Ieder kind heeft eigen talenten en dromen. Je vol zelfvertrouwen ontplooien, dat gunnen wij iedereen. Vaardigheid in lezen, spellen en rekenen geeft je kind een vliegende start. Wij helpen hierbij met extra taal- en rekenkracht. Zo maken wij samen de weg vrij voor talent.

De weg vrij voor talent

Elke dag samen bouwen aan een krachtige taal- en rekenontwikkeling. Wij kijken door de ogen van het kind en bundelen krachten met ouders, school en gemeente. Wij vertalen wetenschappelijke expertise naar effectieve ondersteuning en vernieuwing in de praktijk.

40 jaar gedrevenheid en expertise

RID is gebouwd op 40 jaar aan (wetenschappelijke) kennis en ervaring van gedreven, betrokken mensen en de overtuiging dat wetenschap en de praktijk op school elkaar moeten versterken. Wij werken nauw samen met de Universiteit van Amsterdam in het Rudolf Berlin Center, een universitair expertisecentrum op het gebied van leerproblemen. Hierdoor kunnen wij kinderen steeds beter helpen aan vaardigheid én zelfvertrouwen. En dat is waar we het voor doen.

jongetje rent naar school

Wat doen wij?

Wij dragen bij aan de meest krachtige taal- en rekenontwikkeling voor ieder kind:

  • Als deskundige begeleider voor het kind helpen wij kinderen met onze aansprekende aanpak te groeien in lezen, spellen en rekenen. Zo kunnen zij met inzet, plezier en meer zelfvertrouwen het beste uit zichzelf halen.

  • Als wegwijzer voor ouders delen wij kennis en hulpmiddelen om hun kind goed te ondersteunen.

  • Als duurzame partner voor school versterken wij het taal- en rekenonderwijs, door expertise te delen en te vertalen naar effectieve leermethodes, lesmaterialen, interventies en ondersteuning in de klas.

  • Als maatschappelijke partner voor de gemeente werken wij samen aan effectiviteit, impact en innovatie voor sterk onderwijs en betaalbare zorg. Daarmee helpen wij kinderen vooruit, nu en in de toekomst.

  • Als expert en onderzoeker in taal en rekenen dragen wij continu bij aan de wetenschappelijke kennisbasis als drijvende kracht voor vooruitgang en vernieuwing.