Kind klanken en letters

Klanken en letters ontdekken

Het aantal letters en klanken dat een kleuter kent, bepaalt het gemak waarmee ze leren lezen en spellen. Heb je een kind in de kleuterleeftijd? Goed om te weten dat ze dit niet 'vanzelf' leren. Aandacht voor letterkennis op school én bij jullie thuis is heel belangrijk.

Een goede basis voor je kind

Heeft je kind nog geen interesse in letters? Je hoeft niet te wachten. Als ouder kan je je peuter of kleuter al laten kennismaken met de klank-tekenkoppelingen. Zo geef je je kind een goede basis voor de start op school.

De meeste scholen beginnen vanaf groep 3 écht met letters herkennen, benoemen en schrijven. Om goed en vloeiend te kunnen lezen moet je kind woorden in één oogopslag herkennen en op de juiste snelheid lezen. Het is belangrijk om tijdens de basisschoolperiode het trainen van klank-tekenkoppelingen vol te houden, want deze ontwikkeling loopt continu door.

Hoe wordt jouw kind een vaardige lezer?

Hoe krijgt je kind een stevige basis voor het leren lezen? Dr. Sebastián Aravena is expert op het gebied van letters leren en deelt in deze video zijn kennis en visie over dit onderwerp.

KlankKr8 | Vloeiend leren lezen

KlankKr8 is de vernieuwende manier om letters te leren, gebaseerd op krachtige wetenschappelijke inzichten. Met KlankKr8 geef je jouw kind een stevige basis voor het leren lezen.

klankkr8