Kind leest in boek

Leren lezen en spellen

Voor kinderen is het leren lezen een geweldig avontuur. Ieder kind wil het raadsel van de letters en klanken oplossen en zelf kunnen lezen. Ook jouw kind doorloopt hierbij zijn of haar eigen pad, in een eigen tempo. De leeftijd dat de meeste kinderen leren lezen is tussen 5 en 7 jaar.

Stimuleren en ondersteunen

Op school leert de leerkracht je kind lezen met een doordachte structuur en methode. Als ouder kun je ook een belangrijke rol spelen in de leesontwikkeling. Motiveer je kind en maak het met enthousiasme en persoonlijke aandacht nieuwsgierig voor taal en lezen.

Tips & tricks voor thuis

Lezen is enorm belangrijk. Maar hoe krijg en houd je je kind nu aan het lezen?

Wij delen graag een aantal praktische tips.

jongen met boek aan tafel

KlankKr8 | Vloeiend leren lezen

KlankKr8 is de vernieuwende manier om letters te leren, gebaseerd op krachtige wetenschappelijke inzichten. Met KlankKr8 geef je jouw kind een stevige basis voor het leesonderwijs.

klankkr8

Squla TaalExtra RID

Squla TaalExtra RID is een oefenmodule gebaseerd op inzichten uit de wetenschap en de praktijk. Kan jouw kind wel wat extra hulp gebruiken met spellen en lezen? Met Squla TaalExtra kan je op een leuke én zinvolle manier oefenen. Je kind kan helemaal zelfstandig aan de slag met de instructievideo's. Op basis van de resultaten uit de instap- en tussentoets weet je wat hij of zij het beste kan oefenen. Ook moeilijkere onderdelen, zoals de spelling van werkwoorden en leenwoorden en begrijpend lezen kunnen geoefend worden.

squla taalextra