"Diëm hoeft niet altijd meer te gokken, dat maakt hem een stuk zelfverzekerder."

Leerlingen met dyslexie
31 oktober 2017
RID auteur
RID
Diëm leest een boek

Toen Diëm 9 jaar was, was hij in behandeling bij RID. Zijn moeder vertelde over de voortgang van de behandeling.

“Diem een vrolijke, slimme, creatieve en grappige jongen. Wij zijn bij RID gekomen via RIOzorg waar Diëm onder behandeling is geweest vanwege zijn ADHD. Het lezen van Diëm is enorm vooruit gegaan sinds hij in behandeling is geweest. Hij heeft er nu zelfs plezier in! Dat was hiervoor eigenlijk totaal anders. Ook met spellen ging het een stuk beter, hij hoefde niet altijd meer te gokken, maar wist steeds vaker hoe je iets moet schrijven. Dat maakte hem een stuk zelfverzekerder.”

Het lezen van Diëm is enorm vooruit gegaan sinds hij in behandeling is geweest. Hij heeft er nu zelfs plezier in."

Diëm vond het erg leuk om naar RID te gaan: “Ik vond het heel erg leuk met Astrid. Ze kan heel goed uitleggen!” Het huiswerk maken viel hem soms wel wat zwaar. Maar geeft zijn moeder aan: “Hij maakte het altijd netjes en deed heel erg zijn best! Tja Wereldreis, dat vond Diëm het allerleukste van het huiswerk maken. Steeds een andere plek kiezen, waar je na elke opdracht een nieuw ding te zien krijgt. Dat stimuleerde hem zeker. Fijn om het zien dat het nu zo goed met hem gaat!”

Onze ondersteuning

Als je leerling moeite heeft met leren lezen en spellen, dan zal je als leerkracht in de klas extra uitleg en passende oefenstof aanbieden. Helpt dit je leerling niet voldoende vooruit, dan is het belangrijk dat er tijdig intensievere ondersteuning volgt. Vaak gebeurt dit in kleine groepjes buiten de klas (remedial teaching). Is de taalachterstand ernstig en hardnekkig, dan is er mogelijk sprake van dyslexie. Je leerling kan dan bij RID terecht voor een diagnostisch onderzoek en een behandeling.

jongen achter computer

Verder lezen