Hoe kan je leerling het beste blijven oefenen na een dyslexiebehandeling?

Leerlingen met dyslexie
16 augustus 2021
RID auteur
RID
kind leest op de bank

Na afloop van de behandeling kan het voor een leerling best pittig zijn om er opeens weer alleen voor te staan en niet terug te kunnen vallen op de behandelaar en de veilige oefenomgeving van CODE. Aan het eind van de behandeling ontvangen de kinderen hiervoor tips van hun behandelaar. Op deze pagina delen onze behandelaars er al een paar.

Om de overgang soepel te laten verlopen is het goed om thuis en/of op school nog een tijdje door te blijven oefenen met de onze Digitale Dyslexiebehandelaar. Het gebruik van deze tool op school kan helpen om al het geleerde ook goed toe te passen in de klas. School en ouders kunnen de Digitale Dyslexiebehandelaar na afloop van de behandeling gebruiken zolang als nodig is. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

School en ouders kunnen de Digitale Dyslexiebehandelaar na afloop van de behandeling gebruiken zolang als nodig is. Hier zijn geen kosten aan verbonden."

Ook Squla TaalExtra RID sluit goed aan bij CODE en is daarom geschikt om na de behandeling op een leuke manier door te blijven oefenen. Dit programma is zowel beschikbaar voor thuis als voor op school.

Om te bekijken hoe de lees- en spellingvaardigheid zich na de behandeling ontwikkelt, adviseren wij om circa zes maanden na het afronden van het traject een follow-up-meting te doen. Dit kan online of op een van onze locaties.

Verder lezen