kind met vliegtuig op rug

Een doos vol TaalKr8

Deze doos vol TaalKr8 is een handig hulpmiddel in en om de klas om het aanvankelijk lezen en spellen vooruit te helpen bij je leerlingen.

Bestel de doos

Speel, flits en leer

De doos vol TaalKr8 | Aanvankelijk lezen en spellen bevat maar liefst 841 kaarten in 21 categorieën. Met leuke, doeltreffende oefenvormen en spelletjes geef je je leerlingen een vliegende start bij het vloeiend leren lezen.

Breed inzetbaar

Met de doos vol TaalKr8 kun je op veel verschillende manieren de taalvaardigheid van je leerlingen stimuleren. Zet de doos in als hulpmiddel bij het reguliere lees- en spellingonderwijs in je klas. Of gebruik de kaartjes bij de ondersteuning van leerlingen die leren lezen en spellen lastig vinden en bij remedial teaching buiten de klas. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Met behulp van de kaartjes kan er geoefend worden met letterklankkennis, letternamenkennis, de letter-klankkoppeling en lettervloeiendheid. Bij letterklankkennis gaat het om hoe de letters klinken in woorden, dus /a/ in kat of de /b/ van boom. Letternamenkennis is de kennis van de alfabetische namen van het alfabet. Bij de letter-klankkoppeling worden de letters aangeleerd door te verwijzen naar de bijbehorende klank. De term lettervloeiendheid verwijst naar de mate waarin deze letterklankkoppelingen zijn geautomatiseerd, dus de mate waarin het zien van de letters ‘eu’ direct de juiste klank oproept. 

Doos vol TaalKr8 voor het onderwijs

Bekijk de doos

taalkaartjes

Inhoud van de doos

De doos bevat maar liefst 841 TaalKr8-kaartjes in 21 categorieën en digitale toegang tot bijbehorende oefentips:

A. Letters: hoofdletters – blokletters

B. Letters: kleine blokletters

C. Klanken: kleine blokletters

D. Letters: hoofdletters – schrijfletters

E. Letters: kleine schrijfletters

F. Woordstructuur

G. Loenies

H. Drietal – plaatjes 1

I. Drietal – plaatjes 2

J. Drietal – woorden 1

K. Drietal – woorden 2

L. Plaatjes

M. Basiswoorden

N. Klankkwartet

O. Domino 1

P. Domino 2

Q. Taalquiz – niveau 1

R. Taalquiz – niveau 2

S. Taalquiz – niveau 3

T. Zoek en vind – plaatjes

U. Zoek en vind – woorden

Bestel de doos

Direct aan de slag met de doos? Bestel de doos via onze SuperKr8-webshop (alleen voor onderwijsorganisaties in Nederland). Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Nu bestellen