klankkr8-schoolabonnement

KlankKr8 | Startprogramma

Een van de bouwstenen van KlankKr8 is het startprogramma, dat speciaal voor groep 2 is ontwikkeld.

Direct aanvragen

Kennismaken met letters en klanken

Het KlankKr8-startprogramma is speciaal ontwikkeld om kinderen in groep 2 op aansprekende wijze te laten kennismaken met letters en klanken. Het startprogramma omvat 12 dagen met lesactiviteiten (vrij te verdelen over 3 of 4 aansluitende weken). Je leerlingen beleven via het digibord een geweldig, klankrijk avontuur met Sara de onderzoeker, de astronaut en vier leuke ruimtewezens: de Loenies.

Interactief samen aan de slag

Samen voeren de kinderen opdrachten uit, waardoor ze maar liefst 38 frequente klanken verzamelen om aan het eind van dag 12 de raket, met astronaut en Loenies aan boord, te kunnen lanceren. Daarnaast zijn er iedere lesdag (individuele) verwerkingsopdrachten en verzamelen de leerlingen de klanken in een eigen klankboekje. Na 12 dagen is het startprogramma volledig afgerond. Kinderen kunnen met hun eigen klankboekje ook thuis verder oefenen.

startprogramma op digibord

Fysieke en digitale materialen

Het startprogramma bestaat uit een fysiek startpakket met materialen en toegang tot het digibordavontuur via LeerKr8, ons online portaal voor leerkrachten. Daar vind je ook uitgebreide lesbrieven voor alle dagen. Na afronding van het startprogramma gaan de leerlingen aan de slag met de serious game, waarin ze zelfstandig verder oefenen.

startpakket

Een voorproefje

In 4 minuten krijg je een voorproefje van KlankKr8 in beeld en geluid.

Vragen? Wij horen graag van je.

Wil je meer weten over KlankKr8? Onze onderwijsadviseurs helpen je graag verder.
Stuur ons een bericht, dan nemen we contact met je op.