Meisje glimlacht in camera

SpringKr8 | Dyscalculiebehandeling

Met een deskundige, intensieve dyscalculiebehandeling geven wij je kind de benodigde springkracht om een mooie sprong vooruit te kunnen maken.

Direct aanmelden

Een behandeling vol RekenKr8

Je kind wordt bij ons één keer per week individueel behandeld, voor een periode van ongeveer een jaar (40 tot 50 behandelingen). De laatste 5 minuten van de behandeling krijg je een terugkoppeling, tips en uitleg van de oefeningen voor thuis.

Thuis oefenen
Continuïteit, afstemming op het tempo en niveau van je kind en veel oefenen zijn erg belangrijk. Met een schema en duidelijke opdrachten voor thuis werkt je kind (samen met een oefenpartner) 5 keer per week 20 minuten aan de behandelstof in een oefenprogramma. Plezier en leren gaan daarbij hand in hand. Bij het oefenen thuis neemt digitaal oefenmaatje Simsom de kinderen mee op wereldreis. Je kind kan kiezen in welke ‘wereld’ te oefenen. Door goed te oefenen verdient je kind een bonus. De oefeningen zijn heel afwisselend: van oefeningen waarbij sommen uitgebeeld moeten worden met eierdozen en groter/kleineropdrachten tot flitsoefeningen om het rekenen op tempo te verbeteren.

FORMULE: onze behandelmethode

Bij RID werkt je kind met FORMULE. Deze behandelmethode hebben wij ontwikkeld op basis van recente wetenschappelijke inzichten over de behandeling van dyscalculie. Je kind traint doelgericht de basisgetalvaardigheden (getalbegrip). Dit zorgt ervoor dat ook de basisrekenvaardigheden van het kind verbeteren. Stap voor stap krijgt je kind meer ‘grip’ op het rekenen. Zo kan je kind met meer zelfvertrouwen uiteindelijk ook met complexere rekentaken aan de slag. Wij gebruiken verschillende oefenvormen met:

  • concreet materiaal (eieren, eierdozen, geld, MAB-materiaal)
  • flitskaarten (getallen, getalbeelden en sommen)
  • oefeningen op papier en op de computer
jongen met laptop

In eigen tempo

De behandeling heeft modules in een vaste volgorde. Pas als je kind de behandelde stof beheerst, starten we met een nieuwe module. Naast het tempo stemmen wij ook de accenten binnen een module af op je kind. Naar wens bieden wij extra modules, zoals klokkijken, breuken, procenten of rekenen met maten. Als je kind de basis van het rekenen al aardig beheerst, leggen wij de nadruk vooral op deze complexere rekenvaardigheden.

Hulp voor middelbare scholieren en volwassenen
Ook middelbare scholieren kunnen zich aanmelden voor onderzoek en/of behandeling van dyscalculie. Volwassenen kunnen uitsluitend voor onderzoek bij ons terecht.

Tarieven (per 1-5-2023)
Diagnostisch onderzoek naar dyscalculie: € 1.260,-
Dyscalculiebehandeling : € 93,00 per uur

Onderzoek naar en behandeling van dyscalculie komt meestal niet in aanmerking voor vergoeding door gemeenten.

kinderen

Ik hoorde de kinderen in de klas altijd zulke moeilijke sommen uitrekenen. Ik dacht dat ik dat nooit zou kunnen. En nu kan ik het gewoon ook!

Download de brochure

Klik hieronder en bekijk onze brochure voor dyslexieonderzoek en -behandeling.

omslag brochure dyslexie