kind met tablet

Squla TaalExtra RID

Als je kind moeite heeft met lezen en spellen, is extra oefenen belangrijk. Maar hoe kun je je kind op een motiverende en effectieve manier laten oefenen? Squla TaalExtra RID helpt.

Squla TaalExtra RID aanvragen

Op tijd extra oefenen met lezen en spellen

Squla TaalExtra RID is gebaseerd op inzichten uit de wetenschap en de praktijk. Nog belangrijker: het is een leuke manier om te oefenen. Door hier op tijd mee te beginnen, voorkom je ernstige taalproblemen.

Zit je kind op de basisschool en kan het wat extra hulp gebruiken met spellen en lezen? Dan is TaalExtra geschikt, zowel voor kinderen met als zonder dyslexie. Met TaalExtra oefent je kind op een leuke én zinvolle manier.

samen oefenen

Samen op taalreis

TaalExtra geeft kinderen een extra steuntje in de rug bij het lezen en spellen. Extra leuk: de spellingregels worden in korte video's nog een keer helder uitgelegd door andere kinderen.

samen oefenen

De voordelen van TaalExtra

  • Je kind volgt een persoonlijke leerroute langs steden, waarbij in elke missie een andere spellingcategorie aan bod komt.
  • Je kind kan zelfstandig aan de slag met de quizzen, leesplekken en toetsen.
  • Binnen de vier leesplekken is er extra aandacht voor nauwkeurig, vloeiend en begrijpend lezen.
  • Je kind kan er eerst even rustig inkomen en krijgt dan pas de eerste instaptoets.
  • Op basis van de resultaten uit de instap- en tussentoets weet je kind wat hij of zij het beste kan oefenen binnen een stad.
  • Inclusief online klankentoetsenbord en een losse klankkaart (in het paspoort).

De methode

De methode van TaalExtra RID bestaat uit steden en leesplekken. Iedere stad staat voor een groep missies en dus spellingcategorieën. De steden en missies hebben een logische en duidelijke opbouw. Daarnaast zijn er vier leesplekken waar je kind op elk moment mee kan starten. Aan het begin en het einde van een stad (met uitzondering van de eerste stad), doet je kind een online toets. De resultaten hiervan laten zien welke onderdelen kunnen worden overgeslagen of herhaald. Is een missie volbracht? Dan mag een sticker geplakt worden op de landkaart!

Squal TaalExtra RID oefenmaatje

Specialistische expertise

TaalExtra RID is ontstaan vanuit onze expertise en ervaring in het behandelen van kinderen met dyslexie, maar is niet speciaal gemaakt voor kinderen met dyslexie. Het is een goede hulpmiddel voor alle kinderen die moeite hebben bij het lezen en spellen.

De methode is gebaseerd op onze dyslexiebehandeling CODE (ondersteuningsniveau 4), maar wordt niet gelijktijdig gebruikt. Met TaalExtra RID kan ook heel goed ná de behandeling met CODE worden geoefend.

In TaalExtra RID komen alle vertrouwde regels en situaties terug. Bovendien kunnen kinderen met moeilijkere onderdelen, zoals de spelling van werkwoorden en leenwoorden, en begrijpend lezen oefenen.

Meisje oefent met tablet

Snel aan de slag?

Vraag TaalExtra RID aan op de website van Squla. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

TaalExtra RID aanvragen