hoofd hart en verhaal

LeesKr8 | Vertelkaarten

Leeskilometers maken is van groot belang voor de leesvaardigheid van je leerlingen. Wij helpen daar graag bij.

Direct bestellen

Lees, vraag en vertel

Oefening baart kunst. Door veel te lezen worden je leerlingen steeds vaardigere lezers. En die vaardigheid kan ervoor zorgen dat ze lezen ook leuker gaan vinden. Hoe kun je het leesplezier en leesbegrip van je leerlingen extra versterken?

Breed inzetbaar

Onze LeesKr8 – Vertelkaarten zijn een hulpmiddel dat je op verschillende manieren kunt inzetten in de klas. Laat je leerlingen een kaart trekken (of één kaart uit iedere categorie) en vertellen over de boeken, gedichten of korte verhalen die ze lezen. Dat kan met klassikale teksten, maar ook bij de momenten dat ze vrij lezen of bij een boekenbeurt. Zelf een goede toepassing bedenken kan natuurlijk ook.

vertelkaarten

Hoofd, hart en verhaal

In een doosje Vertelkaarten vind je maar liefst 54 kaartjes in drie categorieën: hoofd, hart en verhaal.

Deze categorieën laten je leerling vanuit verschillende perspectieven en tekstlagen naar een verhaal kijken. De vragen op de vertelkaarten zijn beknopt en bedoeld als startpunt. Je kunt zelf doorvragen om tot verdere verdieping te komen.

Direct aan de slag met de vertelkaarten? Bestel de doos via onze SuperKr8-webshop (alleen voor onderwijsorganisaties in Nederland). Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

vertelkaarten