jongen op skateboard met raket op de rug

RID | Voor ouder & kind

Ieder kind heeft eigen talenten en dromen. Je vol zelfvertrouwen ontplooien, dat gunnen wij iedereen. Vaardigheid in lezen, spellen en rekenen geeft een vliegende start. Wij helpen hierbij met extra taal- en rekenkracht. Zo maken wij samen de weg vrij voor talent.

Ons verhaal

Expert bij dyslexie en dyscalculie

Als je kind moeite heeft met leren lezen, spellen of rekenen, dan zal op school extra uitleg en ondersteuning gegeven worden. Is de taal- of rekenachterstand ernstig en hardnekkig, dan is er mogelijk sprake van dyslexie (taal) of dyscalculie (rekenen). RID is de expert in diagnostisch onderzoek en deskundige behandeling. Wij helpen je kind met onze SpringKr8 graag vooruit, in vaardigheid én zelfvertrouwen. Om een krachtige taal- en rekenontwikkeling voor ieder kind mogelijk te maken, hebben wij kwaliteit en wetenschappelijke onderbouwing hoog in het vaandel staan. Lees meer over onze SpringKr8 bij dyslexie en dyscalculie:

springkr8 bij dyslexie en dyscalculie
Poppetjes letter A

Extra taal- en rekenkracht

Elke dag samen bouwen aan een krachtige taal- en rekenontwikkeling. Wij kijken door de ogen van het kind en bundelen krachten met ouders, school en gemeente. Wij vertalen wetenschappelijke expertise naar effectieve ondersteuning en vernieuwing in de praktijk.

De brug van wetenschap naar praktijk

Onze 40 jaar aan kennis en ervaring is stevig verankerd door de nauwe samenwerking met de Universiteit van Amsterdam in het Rudolf Berlin Center, een universitair expertisecentrum op het gebied van leerproblemen. Wij vertalen doorlopend wetenschappelijke expertise en inzichten naar effectieve ondersteuning en vernieuwing in de klas. Op deze manier worden kinderen tijdiger en effectiever onderwezen en ondersteund, neemt frustratie af en motivatie toe en stromen alleen die kinderen door naar de zorg die dit ook echt nodig hebben.

meisje steekt vinger uit

Ervaringen van onze Kr8patsers

Klokkijken? Daar wordt Ellemijn niet meer zenuwachtig van!

Ellemijn, 9 jaar

Tegen alle ouders zou ik willen zeggen: “Zet door, oefen meteen in de ochtend en weet dat RID écht helpt”

Moeder van Bart

“Ik kan nu veel beter recepten lezen en hoef mama niet meer iedere keer te vragen. Dat is heel fijn, want ik vind bakken zo leuk!”

Aurelia, 11 jaar