Online behandelingen: een effectief alternatief

Dyslexie
16 januari 2022
RID auteur
RID
kind volgt online behandeling

Tijdens de coronacrisis is de dyslexiezorg overgeschakeld op online behandelingen om de zorg voor kinderen door te laten lopen. Kinderen werden online in de digitale behandelkamer met video/geluidverbinding begeleid door de behandelaar. Zijn deze online behandelingen even effectief als face-to-face behandelingen?

Alle kinderen profiteerden evenveel van de behandeling en vertonen een vergelijkbare groei op lezen en spellen gedurende de behandelperiode."

Dat hebben wij onderzocht en daarbij kwamen wij tot de conclusie dat er géén significante verschillen zijn in effectiviteit tussen face-to-face en online dyslexiebehandelingen. Alle kinderen profiteerden evenveel van de behandeling en vertonen een vergelijkbare groei op lezen en spellen gedurende de behandelperiode.

resultaten

Benieuwd naar het onderzoek en de resultaten?

Onze dyslexiebehandeling

Met een deskundige, intensieve dyslexiebehandeling geven wij kinderen de benodigde springkracht om een mooie sprong vooruit te kunnen maken. Onze dyslexiebehandeling bevat alle technieken, waarvan bewezen is dat ze werken. Wij verwerken doorlopend nieuwe wetenschappelijke inzichten en innovaties in de behandeling. Samen werken wij aan meer vaardigheid in én zelfvertrouwen bij het lezen en spellen.

meisje oefent met flitskaarten

Verder lezen