klankkr8-schoolabonnement

KlankKr8 | Een vliegende start voor je leesonderwijs

KlankKr8 is de vernieuwende manier om letters te leren, gebaseerd op krachtige wetenschappelijke inzichten. Met KlankKr8 geef je je leerlingen een stevige basis in het voorbereidend en aanvankelijk leesonderwijs.

Direct aanvragen

Wat kun je verwachten?

In 4 minuten leggen wij je uit wat KlankKr8 is en hoe het al je leerlingen dezelfde, solide uitgangspositie biedt voor het leren lezen.

De drie bouwstenen van KlankKr8

Het KlankKr8-schoolabonnement bestaat uit drie bouwstenen:

  1. Startprogramma voor groep 2
  2. Serious game KlankKr8 op school
  3. LeerKr8-portaal

Samen geven ze al je leerlingen een stevige basis, die het vloeiend leren lezen mogelijk maakt.

Het NRO, dat werkt aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs, heeft onze app geselecteerd als kansrijke effectieve interventie voor het terugdringen van cognitieve achterstanden in het onderwijs.

1. Startprogramma (groep 2)

Het KlankKr8-startprogramma is speciaal ontwikkeld om kinderen in groep 2 op aansprekende wijze te laten kennismaken met 38 letters en klanken.

Je leerlingen beleven via het digibord een geweldig, interactief avontuur met een astronaut, Sara de onderzoeker en de Loenies, vier leuke ruimtewezens. Daarnaast zijn er iedere lesdag (individuele) verwerkingsopdrachten en verzamelen de leerlingen de klanken in een eigen KlankKr8-boekje.

Lees meer

2. Serious game

Na het klassikale startprogramma oefenen leerlingen doeltreffend de klank-tekenkoppelingen met de serious game KlankKr8 op school. De app is het resultaat van 10 jaar wetenschappelijk onderzoek naar letters leren lezen en de inzet van games hierbij.

De app helpt spelenderwijs het brein gevoeliger te maken voor klank-tekenkoppelingen, zodat deze beter worden onthouden. Om de klank-tekenkoppelingen duurzamer te verankeren is het raadzaam leerlingen in groep 3 en hoger verder te laten oefenen met de app.

KlankKr8 is in 2023 onderscheiden met de Dutch Game Award in de categorie 'Applied Games'

Lees meer

3. LeerKr8-portaal

In het LeerKr8-portaal heb je toegang tot alle KlankKr8-benodigdheden. Daarnaast geeft het je als leerkracht inzicht in de voortgang en knelpunten van je leerlingen. Dit helpt je leerlingen doelgericht te ondersteunen bij het spelen van de app, en om het aanbod in de klas aan te scherpen.

loenies

Ingrediënten uit de wetenschap voor effectief leesonderwijs

Verschillende onderzoeken tonen aan dat de leesvaardigheid van kinderen in Nederland al jaren achteruitgaat. Daarnaast blijkt dat bij aanvang van de basisschool, de kinderen ongelijke kansen hebben om uit te groeien tot vaardige lezers. Wat kun je in het leesonderwijs nu doen om toch alle leerlingen dezelfde uitgangspositie te geven én een stevige basis te leggen voor hun leesontwikkeling? Inzichten uit wetenschappelijk onderzoek bieden ons krachtige aanknopingspunten voor de inrichting van het voorbereidend en aanvankelijk leesonderwijs.

Dr. Sebastián Aravena is expert op het gebied van letters leren en deelt in deze video zijn kennis en visie over dit onderwerp.

Investeren in leesonderwijs

Een school kan op ieder gewenst moment starten met het KlankKr8-abonnement. De investering hangt af van het aantal groepen 1/2 en 2 op school:

  • Bij één groep (1/)2: € 398,00 per jaar
  • Bij twee groepen (1/)2: € 687,70 per jaar
  • Bij drie groepen (1/)2: € 918,86 per jaar
  • Bij vier groepen (1/)2: € 1097,80 per jaar
  • Bij vijf groepen (1/)2: € 1250,00 per jaar
  • Voor bovenschoolse afname maken wij graag een offerte op maat
jongen

Op het eind van de lessen stonden we met z'n allen te springen toen de raket gelanceerd werd en baalden de leerlingen dat de lessen afgelopen waren.

Vragen? Wij horen graag van je.

Wil je meer weten over KlankKr8? Onze onderwijsadviseurs helpen je graag verder.
Stuur ons een bericht, dan nemen we contact met je op.

Download de brochure

Alle mogelijkheden van KlankKr8 op een rij.
Op zoek naar de bronnenlijst uit de brochure? Die vind je op deze pagina.

brochure