Jongen krijgt dyslexiebehandeling

Als lezen en spellen moeilijk blijft

Blijkt dat de hulp op school niet genoeg is voor jouw kind? Is de taalachterstand ernstig en hardnekkig, dan is er mogelijk sprake van dyslexie. Je kind kan dan bij RID terecht voor een diagnostisch onderzoek.

Eva vertelt meer over dyslexie

Mensen met dyslexie hebben een hardnekkig probleem met het lezen of schrijven van woorden, of met beide. Wie dyslexie heeft, is niet minder intelligent dan iemand zonder dyslexie. Alleen werken de hersenen anders bij het koppelen van letters en klanken. Eén op de tien mensen heeft moeite met lezen en spellen, bij ongeveer 4 tot 7% is er sprake van dyslexie.

SpringKr8 | Dyslexie

Met een diagnostisch onderzoek kunnen wij vaststellen of er inderdaad sprake is van dyslexie. Met een specialistische behandeling kunnen wij je kind vooruit helpen, in vaardigheid én zelfvertrouwen. Onze behandeling is in lijn met de meest actuele wetenschappelijke inzichten en bevat alle technieken waarvan bewezen is dat ze werken.

klankkr8

Ervaringen van onze Kr8patsers

Nu ik in 4 gymnasium zit, ben ik blij dat ik toen zoveel bij RID heb geoefend. Kinderen met dyslexie weten wel écht hoe het is om hard te moeten werken.

Bart , 15 jaar

Als ze vroeger moest voorlezen voor de klas vond Lysanne dat super spannend en kon ze wel door de grond zakken. Ook in het dagelijkse leven kreeg ze steeds meer last van de dyslexie. Maar dat is nu gelukkig door de hulp helemaal veranderd.

Lysanne, 18 jaar

Je hoeft je niet te schamen als je dyslexie hebt. En je moet ook niet onzeker zijn, want iedereen is bijzonder op zijn of haar eigen manier.

Sophie, 12 jaar

Dyslexie is dat de lettertjes dansen. Dat is best lastig met lezen. Ik merk dat het door de behandelingen nu wel beter gaat en dat ik het leuker vind.

Lauren, 10 jaar

Taal | Meer over dyslexie