• Stel een vraag


    Aanmelden

Een RID-behandeling is specialistisch en effectief

  • Kind én resultaatgestuurd
  • Grote ouderbetrokkenheid
  • 100% geschikte behandellocaties
  • Wetenschappelijk onderbouwd

 

Hoe werken wij?

30 dyscalculiespecialisten

Verspreid over 13 hoofdvestigingen

Landelijk expert dyscalculie en rekenadvies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RID bij jou in de buurt

RID heeft meer dan 300 locaties in Nederland, bekijk de locaties bij jou in de buurt.

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie

Ervaringen

Klokkijken? Daar wordt Ellemijn niet meer zenuwachtig van!

De moeite die Ellemijn had met rekenen werd steeds vaker duidelijk. Hoeveelheden achter de getallen inschatten lukte niet, de 11 en de 12 verwisselde zij continu ...

Lees het verhaal van Ellemijn

Sophie: “Je hoeft je niet te schamen als je dyslexie hebt. En je moet ook niet onzeker zijn, want iedereen is bijzonder op zijn of haar eigen manier.”

Sophie (13 jaar) is dit jaar gestart op de middelbare school op de Mavo van Scala Teteringen. Vorig jaar heeft ze haar behandeling bij RID afgerond.

Lees het verhaal van Sophie
RID kennisblog

Het zal niemand ontgaan zijn dat het helaas niet goed gaat met de leesmotivatie van Nederlandse jongeren. 60% van de 15-jarigen leest alleen nog als het echt moet, en 40% vindt het zelfs tijdverspilling. Hoe kunnen we het tij keren? Onderzoek geeft gelukkig aanknopingspunten. Wil je zelf aan de slag met het verhogen van de leesmotivatie van jouw leerlingen? Lees dan de aanbevelingen van dr. Sebastián Aravena.

Diagnostiek en behandeling van dyslexie en dyscalculie: onze behandelaars vertellen

Wanneer leerlingen ondanks intensieve ondersteuning op school veel moeite houden met taal of rekenen, komen ze in aanmerking voor onderzoek en eventueel specialistische behandeling. Hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk? Marieke en Miranca, twee van onze vele deskundige behandelaren, geven je een kijkje in de keuken.