Na de behandeling

Je bent klaar met je dyscalculiebehandeling bij RID. Na weken van oefenen en hard werken zit het behandeltraject erop. Op deze pagina vind je handige informatie en tips voor na de behandeling.

Eindgesprek
Follow-up
Tips om te blijven oefenen

Je hebt met je behandelaar het eindgesprek gehad. Hierin heeft de behandelaar uitgelegd hoe het er nu voorstaat en wat je moet doen om een terugval te voorkomen. Het is misschien best gek om afscheid van elkaar te nemen, jullie hebben immers toch veel tijd met elkaar doorgebracht!

Vaak vinden ouders het een geruststellend idee dat hun kind niet meteen helemaal door RID losgelaten wordt en dat er nog een ‘vangnet’ is nadat de behandeling is afgerond. Wij vinden het daarom belangrijk om de cliënt en ouders nazorg te bieden in de vorm van een follow-up. In deze follow-up wordt gekeken hoe de rekenontwikkeling zich na de behandeling heeft ontwikkeld (ca. 6 maanden na afronden van de behandeling).

Voor de follow-up wordt u vanzelf door RID benaderd. Mocht u toch al eerder informatie willen over een mogelijke follow-up dan kan u ten alle tijden contact met ons opnemen.

De behandelaar heeft het waarschijnlijk al aangegeven tijdens het eindgesprek. Het is belangrijk om te blijven oefenen! Ook na het behandeltraject bij RID is het slim om te blijven oefenen om terugval te voorkomen. Met deze tips gaat dat zeker lukken!

Aanmelden
Lees verder