meisje met rekensommen

Specialistische zorg bij dyscalculie

Voor een beperkt aantal leerlingen is de rekenondersteuning op school niet voldoende. In overleg kan dan gespecialiseerde zorg ingezet worden. Met extra intensieve hulp kan je leerling dan toch mooie stappen maken.

Neem contact op

Ondersteuningsniveau 4: externe zorg

Is de rekenachterstand bij je leerling ernstig en hardnekkig, dan is er mogelijk sprake van dyscalculie. Je leerling kan dan bij ons terecht voor een diagnostisch onderzoek en dyscalculiebehandeling. Ook zonder voorafgaand onderzoek is het mogelijk de behandeling te volgen.

Naast hulp voor je leerling, ondersteunen wij je team ook graag met deskundigheidsbevordering op het gebied van rekenonderwijs en dyscalculie.

SpringKr8 | Dyscalculie

Met een diagnostisch onderzoek kunnen wij vaststellen of er inderdaad sprake is van dyscalculie. Met een specialistische behandeling kunnen wij je leerling vervolgens vooruit helpen, in vaardigheid én zelfvertrouwen. Onze behandeling is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke inzichten en wordt volledig afgestemd op de rekenuitdagingen van je leerling.

jongen met telraam

OnderwijsKr8 | Kennisdeling

Wij vinden het belangrijk om onze expertise en ervaring te delen met scholen en leerkrachten. Wij verzorgen deskundigheidsbevordering op het gebied van rekenonderwijs en dyscalculiezorg. Wij helpen scholen wetenschappelijke inzichten naar de klas te brengen, om zo meer rekenexpertise te verankeren binnen het onderwijsteam.

onderwijsteam

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief en via onze pagina's op verschillende social media delen wij regelmatig interessante artikelen, handige tips en actualiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief en volg onze pagina's voor extra taal- en rekenkracht in je tijdlijn en postvak.

Aanmelden