meisje in de klas

Een solide taalbasis

Een goede preventieve aanpak is waardevol voor alle kinderen en vaak zelfs onmisbaar voor meertalige kinderen en kinderen met mogelijke dyslexie.

Neem contact op

Ondersteuningsniveau 1: in de klas

Uit onderzoek blijkt dat letterkennis een van de beste voorspellers van de leesontwikkeling van een kind is. Kinderen die vroeg weinig letters kennen lopen veel meer risico op leesproblemen. Het is dus belangrijk om op school in te zetten op een vroege, gedegen start van het voorbereidend leesonderwijs. Ook omdat de kansen en startpositie van leerlingen op dit gebied bij aanvang van de basisschool niet gelijk zijn. Daarnaast zijn leerlingen gebaat bij blijvende aandacht voor de leesvloeiendheid. Met KlankKr8 maken wij het scholen makkelijk hiermee aan de slag te gaan.

KlankKr8 | Vloeiend leren lezen

KlankKr8 is de vernieuwende manier om letters te leren, gebaseerd op krachtige wetenschappelijke inzichten. Met KlankKr8 geef je je leerlingen een stevige basis in het voorbereidend en aanvankelijk leesonderwijs.

klankkr8

LeesKr8 | Vertelkaarten

Oefening baart kunst. Door veel te lezen worden je leerlingen steeds vaardigere lezers. En die vaardigheid kan ervoor zorgen dat ze lezen ook leuker gaan vinden. Hoe kun je het leesplezier en leesbegrip van je leerlingen extra versterken? Onze LeesKr8 – Vertelkaarten zijn een hulpmiddel dat je op verschillende manieren kunt inzetten in de klas.

vertelkaarten

OnderwijsKr8 | Kennisdeling

Wij vinden het belangrijk om onze expertise en ervaring te delen met scholen en leerkrachten. Wij verzorgen deskundigheidsbevordering op het gebied van taalonderwijs en dyslexiezorg. Wij helpen scholen wetenschappelijke inzichten naar de klas te brengen, om zo meer taalexpertise te verankeren binnen het onderwijsteam.

onderwijsteam

VerbeterKr8 | Taalonderwijs versterken

Krachtig taalonderwijs maak je samen. Bij VerbeterKr8 nemen we samen het lees- en spellingonderwijs, van ondersteuningsniveau 1 t/m 4, onder de loep om tot structurele, doelgerichte verbeteringen te komen.

samen verbeteren

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief en via onze pagina's op verschillende social media delen wij regelmatig interessante artikelen, handige tips en actualiteiten. Meld je aan voor de nieuwsbrief en volg onze pagina's voor extra taal- en rekenkracht in je tijdlijn en postvak.

Aanmelden

Kr8voer | Voor het onderwijs