In 2020 introduceerden wij onze eigen RT-methode, een aanpak op ondersteuningsniveau 3 voor rekenen, technisch lezen, begrijpend lezen en spellen. We hebben hier in korte tijd veel leerlingen mee kunnen helpen en de reacties waren erg positief. Om scholen ook aan extra handen te helpen, kwamen onze specialisten naar school om de leerlingen daar te begeleiden. Dit blijven we doen met het OefenKr8 | Compleet traject, maar we helpen scholen ook met een duurzame RT-oplossing: OefenKr8 | Door school. Het idee hiervan is heel simpel. Onze specialist leidt de professionals op school op zodat zij zelf met onze RT-methode kunnen blijven werken.

OefenKr8 | Door school
Aanmelden

OefenKr8 | Door school

Coachingstraject voor leerkracht, onderwijsassistent, RT’er of intern begeleider.

Heb je vragen over dit traject? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

 

Bekijk het complete RT-aanbod (OefenKr8)

Een duurzame oplossing

OefenKr8 | Door school is beschikbaar voor de vakgebieden technisch lezen, begrijpend lezen en spellen*. Wij coachen je op één van deze vakgebieden per traject. Bij het eerste coachingstraject op jouw school, wordt het traject OefenKr8 | Door school – Start doorlopen. Bij ieder volgend vakgebied (door dezelfde persoon) is een verkort traject mogelijk: OefenKr8 | Door school – Vervolg. Dit vervolgtraject omvat enkel de aanvullende vakspecifieke online training en minder coachingsuren.

Ieder coachingstraject bestaat uit twee onderdelen:

  1. Een online training. De training is in eigen tijd en tempo te doorlopen. Een coach vanuit RID is beschikbaar voor vragen. De studiebelasting is circa 6 uur (3 uur bij een vervolgtraject).
  2. Een coachingstraject. Tijdens het RT-traject van 10 weken (2 x 30 minuten per week RT) wordt de onderwijsprofessional begeleid door een coach van RID. Deze kijkt mee, geeft feedback en doet aanbevelingen.

* Rekenen is vanaf voorjaar 2023 mogelijk.

 

Start- en vervolgtrajecten

De tarieven voor de start- en vervolgtrajecten in schooljaar 2022-2023 zijn als volgt:

Oefenkr8 | Door school Start Vervolg*
E-learning I Training basiskennis over ondersteuningsniveau 3 en de werkzame componenten x
E-learning II Training inhoudelijk per vakgebied: theoretische achtergronden en vertrouwd raken met het materiaal en de werkwijze
E-learning III Training didactiek algemeen: feedback geven, motiveren en groepsdynamiek tijdens RT x
Coaching Coaching, inclusief afstemmingsgesprek, evaluatiegesprek, eindgesprek, meekijken handelingsplan en feedback, administratietijd coach 18 uur 10 uur
Handleiding Handleiding methode per vakgebied (geprint)
Leerlingmateriaal Werkboeken (gedrukt) voor het RT-groepje***
Technisch Lezen of Spellen: € 1835,80** € 1010,80**
Begrijpend Lezen: € 1871,60** € 1046,60**


* Het vervolgtraject is alleen te volgen na afronding van het starttraject door dezelfde persoon.
** Prijzen zijn per vakgebied (technisch lezen, spellen of begrijpend lezen).
*** De leerlingboekjes die bij de doelen van het te begeleiden groepje zijn bij de totaalprijs inbegrepen. Deze leerlingboekjes blijven op school. Extra OefenKr8-leerlingboekjes bijbestellen (binnen het vakgebied) kan bij RID na afronden van het betreffende traject.

 

In de praktijk

  • De begeleiding van de leerlingen (maximaal 4) vindt buiten de klas plaats (2 x 30 minuten per week).
  • De coach kijkt bij OefenKr8 | Door school – Start 1 x per week mee en bespreekt daarna de sessie (ca. 30 minuten).
  • Bij OefenKr8 | Door school – Vervolg kijkt de coach van RID 1 x per 2 weken mee. Beide RT-trajecten duren 10 weken.
  • Het vakgebied Rekenen is vanaf voorjaar 2023 beschikbaar en is tot dat moment enkel in te zetten binnen OefenKr8 | Compleet (mét RT’er vanuit RID).
Aanmelden
Lees verder

Ervaringen

Mik: "Maak er geen nadeel van, maar een voordeel."

Mik is bij het RID in behandeling voor dyslexie. Ze vertelt over haar behandelaar en wat ze van het huiswerk vindt.

Lees het verhaal van Mik

"Diëm hoefde niet altijd meer te gokken, maar wist steeds vaker hoe je iets moet schrijven. Dat maakte hem een stuk zelfverzekerder."

In maart 2017 was Diëm, 9 jaar, en in behandeling bij RID. Zijn moeder vertelt over de voortgang van de behandeling.

Lees het verhaal van Diëm

Hoe verloopt de diagnose van dyslexie?

Lauren heeft moeite om mee te komen met het leesniveau van haar klas, ondanks extra bijlessen. Er is een vermoeden van dyslexie.

Bekijk de video

"Trots ben ik elke keer weer als ik zie hoe hard een kind gegroeid is tijdens de behandeling bij RID."

In de 20 jaar dat ik werkzaam ben als behandelaar heb ik vele kinderen zien komen en gaan. Van heel jong tot 'al' op de middelbare school, van vriendjes ...

Lees het verhaal van Ellen

RID RT: voor meer gelijke kansen!

Het signaal dat meer dan ooit leerkrachten kiezen voor een baan buiten het onderwijs is zorgelijk. Waar het hart vaak ligt bij tijd en aandacht voor de kinderen wordt de tijd steeds meer opgeslokt door het managen van allerlei andere zaken, zowel in de klas als daarbuiten.

Lees verder

“Mik heeft niet alleen zichzelf geholpen, maar ook haar broertje”

De ouders van Mik vertellen hoe zij het behandelingstraject Dyslexie ervaren bij RID

Lees het verhaal van de ouders van Mik

Bart (15): Nu ik in 4 gymnasium zit, ben ik blij dat ik toen zoveel bij RID heb geoefend

Bart (15) zit nu in het 4e jaar van de middelbare school. Gymnasium welteverstaan. Hij vertelt ons hoe zijn behandeltraject bij RID daarbij geholpen heeft.

Lees hoe het nu gaat met Bart

Sophie: “Je hoeft je niet te schamen als je dyslexie hebt. En je moet ook niet onzeker zijn, want iedereen is bijzonder op zijn of haar eigen manier.”

Sophie (13 jaar) is dit jaar gestart op de middelbare school op de Mavo van Scala Teteringen. Vorig jaar heeft ze haar behandeling bij RID afgerond.

Lees het verhaal van Sophie

Vraag je je weleens af hoe andere scholen invulling geven aan de zorg voor leerlingen op ondersteuningsniveau 3? Onze remedial teachers geven je een inkijkje in hoe zij in nauwe samenwerking scholen ontzorgen. Als RT’er begeleiden zij groepjes kinderen op school met de OefenKr8-aanpak.

Lees verder

Klokkijken? Daar wordt Ellemijn niet meer zenuwachtig van!

De moeite die Ellemijn had met rekenen werd steeds vaker duidelijk. Hoeveelheden achter de getallen inschatten lukte niet, de 11 en de 12 verwisselde zij continu ...

Lees het verhaal van Ellemijn

Tegen alle ouders zou ik willen zeggen: "Zet door, oefen ’s morgens vroeg en weet dat RID écht helpt!"

Dat Bart en ik dit interview hebben aangeboden (ideetje van Bart) is vooral om de kinderen en ouders die nu bezig zijn met de dyslexiebehandeling te laten weten dat je er later écht heel blij mee zal zijn dat je nu zo veel aan het oefenen bent.

Lees het verhaal van de moeder van Bart

Caitlyn is nu veel zelfverzekerder, ze had zichzelf wijsgemaakt dat ze dom was.

In het schooljaar 2017-2018 begon Caitlyn aan haar dyslexiebehandeling bij RID in Almere. Toen zij 8 maanden verder waren merkten zij echt verschil!

Lees de ervaring van Vanessa, moeder van Caitlyn

Wat is nu een effectieve manier om feedback te geven tijdens het oefenen?

Als ouder wil je je kind met dyslexie graag helpen, maar dat is niet altijd even makkelijk als je kind steeds dezelfde fouten maakt ...

Lees de tips van Francijn

De ervaring met RT van Nadine

Nadine: ‘Afgelopen schooljaar hebben wij als school ondersteuning gehad van het RID op het gebied van technisch lezen. Na het eerste Coronajaar waarin onze leerlingen te maken kregen met een schoolsluiting merkten we toch dat een aantal kinderen in groep 3 zich het leesproces onvoldoende eigen had gemaakt.

Lees verder

Wanneer leerlingen ondanks intensieve ondersteuning op school veel moeite houden met taal of rekenen, komen ze in aanmerking voor onderzoek en eventueel specialistische behandeling. Hoe gaat dat nu eigenlijk in zijn werk? Marieke en Miranca, twee van onze vele deskundige behandelaren, geven je een kijkje in de keuken.

Lees verder

Lysanne had vroeger veel moeite met lezen en spellen. Nu studeert ze aan de Technische Universiteit van Eindhoven

Als ze vroeger moest voorlezen voor de klas vond Lysanne dat super spannend en kon ze wel door de grond zakken. Ook in het dagelijkse leven kreeg Lysanne steeds meer last van de dyslexie. Maar dat is nu helemaal veranderd.

Bekijk de video van Lysanne

“Ik kan nu veel beter recepten lezen en hoef mama niet meer iedere keer te vragen. Dat is heel fijn, want ik vind bakken zo leuk!”

Aurelia is een spontaan, wijs, half Italiaans meisje van 10 jaar, dol op katten én ze heeft dyslexie. Daarvoor kwam zij vorig jaar in behandeling bij RID. Zij volgde de dyslexiebehandeling online bij collega Anne. Wij spraken Aurelia hierover.

Lees het verhaal van Aurelia

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie