Beluister de ExpertCast (ANP Business) met Sebastián Aravena over leesonderwijs

KlankKr8
7 februari 2023
RID auteur
RID
kind leren lezen

Dr. Sebastián Aravena, directeur Inhoud & Ontwikkeling bij RID, was onlangs te gast in de ExpertCast, de podcast van ANP Business.

Sebastián Aravena

In gesprek met Luna van der Waarde vertelt hij over het leesonderwijs in Nederland, waarom de leesvaardigheid hier minder is dan in andere landen en waarom het letteronderwijs al vóór groep 3 serieuzer aangepakt moet worden als basis voor een goede leesvaardigheid bij kinderen. Luister mee via:

Na het luisteren nieuwsgierig naar hoe je dit in de praktijk kunt aanpakken?
Lees dan ook het artikel van Sebastián over dit onderwerp.

KlankKr8: vliegende start in leren lezen

KlankKr8 is de vernieuwende manier om letters te leren, gebaseerd op krachtige wetenschappelijke inzichten. Met KlankKr8 geef je je leerlingen een stevige basis in het voorbereidend en aanvankelijk leesonderwijs. Het KlankKr8-schoolabonnement laat je leerlingen op een aansprekende manier kennismaken met letters en klanken in het startprogramma voor groep 2. Vervolgens oefenen ze op doeltreffende wijze de klank-tekenkoppelingen in de serious game (KlankKr8-app). Oefenen met de KlankKr8-app is ook een effectieve interventie voor kinderen die meer moeite hebben bij het (vloeiend) leren lezen.

jongetje met spierballen

Verder lezen