Kom ook (mét speciale RID-korting) naar de Makkelijk Lezen Dag op 30 november 2020

  • Datum: 30 november 2020
  • Locatie: Reehorst Ede
  • THEMA: VERSCHIL MAG ER ZIJN! Lezen op maat voor alle kinderen die lezen lastig vinden.
  • Voor wie is deze inspiratiedag interessant?
    De Makkelijk Lezen Dag is interessant voor professionals met een hbo-opleiding PABO die werkzaam zijn in en rond het basisonderwijs/SBO als leerkracht, IB-er, Remedial teacher, leescoördinator/consulent, logopedist of orthopedagoog.

 

Opzet en inhoud Makkelijk Lezen Dag

De Makkelijk Lezen Dag biedt praktijkkennis aan op het complexe terrein van kinderen die achterblijven in het leesonderwijs. Bestaande competenties kunnen aangescherpt worden door kennis aan te bieden vanuit diverse invalshoeken, zoals een problemen rondom dyslexie (vaak in comorbiditeit met ADHD, ADD, autisme) en/of vanuit een leesarme omgeving zoals een migratie-achtergrond of sociale achterstand.

Vanwege deze vaak complexe achtergronden in de dagelijkse praktijk van de deelnemers, kunnen ze vanuit hun eigen vakkennis, een scala aan workshops, lezingen en speeddates bezoeken die handvatten bieden om een breder overzicht en beter inzicht te krijgen in de aanpak van de leersituatie.

Het thema: Verschil mag er zijn! Lezen op maat voor alle kinderen die lezen lastig vinden.

Hoe help je een kind dat een hekel heeft aan lezen? Wat doe je met kinderen die lezen mijden door bijvoorbeeld faalangst? Twijfel je of het kind dat net nieuw is in Nederland, dyslexie heeft of zou het om een taalachterstand gaan? Met welke boeken kun je dat ene kind verleiden tot lezen?

Kijken, praten, luisteren, schrijven en lezen… op heel veel verschillende manieren kun je kinderen helpen om met plezier te lezen. Op de Makkelijk Lezen Dag 2020 krijg je, aan de hand van de volgende thema’s, inzichten en tips over diverse werkvormen voor verschillende kinderen.

Makkelijk Lezen Dag en RID

RID heeft als partner van deze dag een stand en verzorgt ook twee workshops: ‘Dyslexie ervaren’ en ‘Begeleiden van kinderen met ernstige leesproblemen’. De rest van het programma staat al online en is te bekijken via https://makkelijklezendag.nl/. Het standaardbedrag voor deelname bedraagt €225,- per persoon, inclusief 21% btw, lunch, het werkboek ‘Makkelijk Lezen 2020’ t.w.v. €29,50 en certificaat van deelname. Met de kortingscode RID#relatie2020 krijg je tot 1 september 2020 50 euro korting op een ticket.

RID bij jou in de buurt

Postcode of plaatsnaam
Gebruik mijn huidige locatie